Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Waterstoring Bergen op Zoom

Gesprongen waterleiding bij Wattweg, Plasticlaan en Melanendreef Bergen op Zoom. Delen van Bergen op Zoom zonder water.

Door een breuk in de hoofdleiding in de Melanendreef in Bergen op Zoom is een lekkage ontstaan. Tijdens het afdichten van de lekkage zijn als gevolg van drukverhoging nieuwe breuken ontstaan. Hierdoor is een groot aantal huishoudens en bedrijven zonder water komen te zitten. Het betreft delen van het centrum, en de wijken gelegen aan de west, oost en noordkant van de stad. De overlast varieert van een lage druk, bruin drabwater ofwel een complete waterstoring. 

Ook een aantal bedrijven is getroffen. Zo hebben Cargill, Nuplex, Philip Morris hun productieproces stil moeten leggen. Het Bravis ziekenhuis heeft wel water maar er is sprake van weinig druk. Dit is ook het geval in het zuiddeel van de stad.

De hulpdiensten zijn aan de slag met het afstoppen van de lekkages en het dichten van de breuken. De overlast duurt naar verwachting nog even. 

17.50 de breuken in de hoofdleiding zijn afgedicht. Dat betekent dat het grootste deel van de stad weer van water voorzien is. Ook de bedrijven op het industrieterrein zijn weer aangesloten. De wijk Meilust, omgeving Melanendreef, ondervindt nog wel overlast.

18.00 de waterdruk heeft in het grootste deel van de stad weer zijn normale niveau. De bedrijven en het Bravis ziekenhuis zijn weer aangesloten. Behalve Philip Morris, maar dat bedrijf ondervindt weinig last. Nu zit nog ongeveer 30 huishoudens in de omgeving van de Melanendreef in de wijk Meilust/Oost zonder water.

18.20 de waterstoring omgeving melanendreef gaat nog 1,5 a 2 uur duren.

De oorzaak van het probleem is gelegen in een storing in het waterproductiecentrum waardoor een ‘teveel’ aan water is ontstaan in de omgeving van de Melanendreef. Hierdoor is een aantal breuken in de hoofdleiding gekomen. 

 • Update woensdag 25 oktober 2017, 18:21

  Waterstoring rondom Melanendreef #bergenopzoom gaat nog 1,5 a 2 uur duren.

 • Update woensdag 25 oktober 2017, 17:55

  Breuken gedicht, grootste deel #bergenopzoom weer aangesloten op water. Alleen omgeving Melanendreef heeft nog last http://bit.ly/2yPASoG

 • Update woensdag 25 oktober 2017, 17:31

  Update breuken en lekkage hoofdleiding water #bergenopzoom http://bit.ly/2yPASoG

 • Update woensdag 25 oktober 2017, 16:46

  Gesprongen waterleiding Melanendreef, Plasticlaan, Wattweg #bergenopzoom. Aantal wijken en bedrijven zit zonder water.

 • Update woensdag 25 oktober 2017, 16:37

  Hulpdiensten rukken uit voor gesprongen waterleiding op diverse plekken #bergenopzoom