Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
maandag 20 november 2017, 09:23

Brand appartementencomplex Oosterhout

Door een brand zijn twee appartementen voorlopig niet bewoonbaar.

De brand werd vanmorgen om 7.15 gemeld. Het betrof een appartement op de tussenverdieping van een 3-laags complex aan de Boischotlaan. Zes naastgelegen appartementen van in totaal 9 bewoners zijn een uur ontruimd geweest. De bewoner van het brandende appartement heeft last gehad van rookinhalatie en is even door de ambulancecollega’s nagekeken. De brand zelf was na een kwartier meester.

Rond 8.15 mochten de bewoners van 4 appartementen weer terug naar hun woning. Hun woningen zijn goed geventileerd en gecheckt op CO. Het appartement waar de brand ontstond en de woning linksboven zijn voorlopig onbewoonbaar. Beiden hebben veel rookschade. De schade die is toegebracht aan de overige appartementen (deuren ed) wordt door de woningbouwcorporatie hersteld. 

Tijdens het blussen heeft de brandweer ook twee katten gered. Zij zijn meegenomen door de dierenambulance.

De oorzaak van de brand wordt door het Team Brandonderzoek van de brandweer onderzocht.

  • Update maandag 20 november 2017, 09:33

    Door brand aan de Boischotlaan #oosterhout zijn 2 appartementen voorlopig onbewoonbaar http://bit.ly/2j7lFpJ