Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brandweer rukt 215 keer uit tijdens jaarwisseling

maandag 1 januari 2018, 10:14

Tijdens de jaarwisseling is de brandweer in Midden en West Brabant  215 keer uitgerukt voor brandmelding, ongevallen en vanwege de harde wind ook voor stormschade. Het betrof met name kleine buitenbranden. 156 keer rukte de brandweer uit voor brand. De piek van de incidenten lag tussen 21.00 uur en 2.00 uur.

Meeste incidenten in de grote steden

De grootste gemeenten in onze regio Tilburg en Breda zijn verantwoordelijk voor driekwart van de brandgevallen. Respectievelijk 49 en 46 keer. In beide steden zijn ook twee uitslaande woningbranden gemeld. De woningbrand in Tilburg was snel geblust vanwege een oplettende buurman. De brandende woning in Breda heeft meer schade opgelopen. De bewoner van deze woning had rook geïnhaleerd en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het aantal meldingen is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Positief verloop, agressie tegen hulpverleners

De brandweer is over het algemeen positief over het verloop van Oud & Nieuw. Er zijn geen noemenswaardige incidenten gemeld waarin agressief jegens de brandweercollega’s is opgetreden. De samenwerking met de politiecollega’s was prima! In Veen bleef het op dit vlak ook betrekkelijk rustig. Wel zijn daar van oud op nieuw in het totaal 6 auto’s in vlammen opgegaan.

Veiligheidsregio en brandweer MWB wensen u een gezond en veilig 2018!

  • Update maandag 1 januari 2018, 10:27

    @brandweermwb meldt rustige jaarwisseling. 215 keer uitgerukt voor brand, ongevallen en schade. http://bit.ly/2lz7fQk.