Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
woensdag 3 januari 2018, 10:14

Westerstorm zorgt voor veel schade

De westerstorm heeft in de ochtend met name in het westelijk deel van de regio veel schade toegebracht.

10.30 uur De eerste melding van stormschade kwam rond 00.00 uur vannacht bij de meldkamer binnen. Dat was in Roosendaal. Tot 10 uur vanmorgen heeft de meldkamer ruim 100 meldingen afgewerkt. De brandweer is op meerdere plaatsen, met name in het westelijk deel van de regio in actie gekomen. Het gaat dan om het vrijmaken van wegen en het opheffen van gevaarlijke situaties. Het meeste bergingswerk van omgevallen bomen, afgebroken takken en andere schademeldingen worden door de gemeente zelf afgehandeld. Hiervoor worden gespecialiseerde bedrijven ingezet. 

11.30 uur Het laatste uur zijn nog ‘maar’ 11 schades gemeld. Nog steeds meest in het westelijk deel van de regio. Betreft de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Breda, Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Zundert, Woensdrecht, Steenbergen. 

12.30 uur Er zijn 10 nieuwe meldingen stormschade. Nu ook een aantal in Tilburg en omgeving. Betreft nog steeds omgevallen bomen en weggewaaide beplating van bijvoorbeeld schuurtjes. 

13.30 uur Het hoogtepunt van de storm concentreert zich nu meer in het oostelijk deel van de regio. 7 nieuwe meldingen sinds half 1.

  • Update woensdag 3 januari 2018, 10:29

    Tot 10.30 uur vanmorgen ruim 100 #storm schade meldingen, meest in het westelijke deel van de regio, gemeld. http://bit.ly/2lJJFRA