Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Grote brand dakpannenbedrijf Sprang-Capelle

maandag 12 maart 2018, 10:51
Grote uitslaande brand ontstaan bij dakpannenbedrijf.

De brand is ontstaan in dakpannenbedrijf en is uitslaand. Het dakpannenbedrijf en het naastgelegen metaalbedrijf zijn ontruimd. Voor zover bekend hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Er is sprake van veel rookontwikkeling.

11.15 De rook trekt over de Midden Brabantweg en heeft inmiddels een school voor speciaal onderwijs bereikt. Ook de school is door de politie ontruimd. De gemeente zorgt voor opvang van de kinderen.

11.30 de school ligt hemelsbreed ongeveer 100 meter van het brandende dakpannenbedrijf. Het gaat om ongeveer 150 leerlingen in de basisschoolleeftijd en ouder. Het ontruimen verloopt rustig. De leerlingen worden opgevangen in de Willem van Oranjeschool. Ook de bewoners van een aantal woningen is verzocht een gezondere plek op te zoeken. De brand is ‘overzichtelijk’. Salvage is inmiddels opgeroepen. 

De brandweer adviseert uit de rook te blijven en ramen, deuren en ventilatie te sluiten. 

12.30 inmiddels is de brand verminderd en de rook is afgenomen. Het pand heeft flinke schade opgelopen. 

13.00 brand meester. Rook en stankoverlast zijn nog aanwezig maar naar verwachting wordt dat snel minder. De leerlingen van de MET school mogen hun spullen ophalen en dan naar huis vertrekken. Vanmiddag is er geen school meer voor de leerlingen. Als de leerlingen naar huis zijn start de brandweer met nablussen. Hierdoor ontstaat weer wat extra rookoverlast. 

44 naastgelegen huizen zit zonder stroom. Door de brand en het blussen is een muurtje omgevallen op een lantaarnpaal. Dit heeft mogelijk kortsluiting veroorzaakt. Enexis is aan de slag om e.e.a. te herstellen. 

 • Update maandag 12 maart 2018, 13:08

  Leerlingen #MET mogen spullen ophalen en naar huis. Brandweer start nablussen van de brand in #Sprangcapelle http://bit.ly/2p4dUEJ

 • Update maandag 12 maart 2018, 12:57

  De brand bij het dakpannenbedrijf in #Sprangcapelle is meester. De rook is afgenomen maar er is nog wel sprake van stankoverlast. Nablussen duurt nog enige tijd.

 • Update maandag 12 maart 2018, 12:39

  Rookontwikkeling is afgenomen bij brand in #Sprangcapelle. Dakpannenbedrijf is flink beschadigd http://bit.ly/2p4dUEJ

 • Update maandag 12 maart 2018, 12:00

  De kinderen van de #MET school voor praktijkonderwijs zijn inmiddels opgevangen in een andere school in de buurt. Betreft toch wat oudere leerlingen 12 tot 18 jaar. De ontruiming is heel goed gegaan.

 • Update maandag 12 maart 2018, 11:39

  Er is nog rookoverlast door de brand in #Sprangcapelle. Omwonenden die last ondervinden wordt geadviseerd: #blijfuitderook en sluit ramen, deuren en ventilatie.

 • Update maandag 12 maart 2018, 11:36

  Er worden ong 150 leerlingen (basisschool leeftijd) naar een gezondere plek gebracht. De brand in #Sprangcapelle is redelijk overzichtelijk. De brandweer is met veel matariaal en mensen aanwezig. http://bit.ly/2p4dUEJ

 • Update maandag 12 maart 2018, 11:04

  De rook bij de brand in #Sprangcapelle @gem_Waalwijk trekt over Midden brabantlaan. Ook een school voor speciaal onderwijs wordt ontruimd. http://bit.ly/2p4dUEJ

 • Update maandag 12 maart 2018, 10:54

  Veel rookontwikkeling bij brand dakpannenbedrijf #Sprangcapelle. Brandweer ter plaatse. Meer informatie volgt #blijfuitderook