Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Extreme regenval in onze regio

zondag 27 mei 2018, 16:18
Waarschuwing code oranje
In de zuidelijke helft enkele onweersbuien, in het zuid(oost)en lokaal zware onweersbuien

In Limburg en Noord-Brabant komen lokaal zware onweersbuien voor met plaatselijk hagelstenen van 2-4 cm en grote neerslaghoeveelheden in korte tijd (tot ca. 50 mm). Plaatselijk is kans op wateroverlast.

Hiervoor is code oranje van kracht.

Ook elders in de zuidelijke helft van het land komen enkele stevige onweersbuien voor, plaatselijk met veel neerslag in korte tijd en kans op wateroverlast. Verder zijn bij de buien zeer lokaal hagelstenen met een doorsnee rond 2 cm en windstoten van ca. 60 km/uur mogelijk. Later vanavond verdwijnen de buien weer. Hiervoor is code geel van kracht.

Wat te doen bij...