Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Waterlekkage vuurwerkopslag Domeinen Ulicoten

maandag 28 mei 2018, 18:00
Maandagochtend is een technisch defect geconstateert in de brandmeldinstallatie van de vuurwerkopslagplaats van Domeinen in Ulicoten gemeente Baarle Nassau.

18.00 uur Momenteel wordt onderzocht of het vrijgekomen water uit het sprinklersysteem in contact kan komen met het opgeslagen vuurwerk en wat de gevolgen hiervan zouden kunnen zijn. De gebouwen van Domeinen staan overigens  in het buitengebied. 

18.30 uur de lekkage zit in 3 vuurwerkbunkers. In een van de bunkers wordt flitspoeder opgeslagen. Dat is de chemische stof die voor knal- en flitseffecten zorg. Flitspoeder reageert heftig op water. 

19.30 uur Uit voorzorg is het gebied aan de Haldijk Ulicoten waar de vuurwerkopslagplaats zich bevindt niet bereikbaar. Experts onderzoeken nog steeds de omvang van het probleem. Pas als er sprake is van een compleet beeld kan actie ondernomen richting het opruimen van de bunkers. 

20.00 uur Onze experts gaan voor zorgvuldigheid in de besluitvorming. Collega’s van de EOD zijn op dit moment in de bunker voor onderzoek ter plaatste. De omgeving is uit voorzorg afgezet. Voor de (klein aantal boerderijen/woningen) bewoners in het gebied zijn geen extra maatregelen getroffen.

21.10 uur EOD heeft de drie betrokken bunkers geinspecteerd. Twee bunkers zijn volledig veilig bevonden. Het aldaar opgeslagen vuurwerk is goed verpakt en er is niets nat geworden. De laatste bunker wordt nog onderzocht. Hier is meer waterschade geconstateerd. Voorzichtige inschatting is dat de gevolgen voor de veiligheid voor de omgeving minimaal zijn. Binnen nu en een uur volgt definitief bericht. 

23.50 uur Het vuurwerk uit de bunker met waterschade wordt verplaatst naar een andere bunker op het terrein. Tot dit is gedaan blijft de omgeving afgesloten. 

00.30 hulpdiensten schalen af naar GRIP 0, reguliere fase en overgedragen aan de Domeinen. Het natte vuurwerk wordt verspreid over drie bunkers. 

 • Update dinsdag 29 mei 2018, 00:35

  Nat vuurwerkt wordt over drie bunkers verspreid #vuurwerkopslagplaats #Ulicoten. Einde berichtgeving.

 • Update dinsdag 29 mei 2018, 00:33

  Hulpdiensten schalen af naar #grip0 #regulierefase #Ulicoten #vuurwerkopslag. Er is geen dreiging meer voor de omgeving.

 • Update maandag 28 mei 2018, 23:55

  Het vuurwerk uit de #vuurwerkopslagplaats met waterschade wordt verplaatst naar een andere bunker op het terrein in #Ulicoten. Tot dit is gedaan blijft de omgeving afgezet.

 • Update maandag 28 mei 2018, 21:26

  Uit voorzorg en totdat we weten wat er in de derde bunker zit blijft het afzetgebied 500 meter rondom de Haldijk #vuurwerkopslagplaats #Ulicoten gehandhaafd.

 • Update maandag 28 mei 2018, 21:19

  Twee bunkers #vuurwerkopslag #Ulicoten zijn veilig bevonden. In derde bunker is meer water gelekt. Definitieve uitslag volgt over een uur. Er is op dit moment geen enkel gevaar voor de omgeving.

 • Update maandag 28 mei 2018, 20:20

  Experts van de #EOD onderzoeken op dit moment de vuurwerkbunker #domeinen #Baarlenassau #Ulicoten. http://bit.ly/2sop1cC

 • Update maandag 28 mei 2018, 19:29

  Uit voorzorg en voor betere beeldvorming hulpdiensten is gebied rondom vuurwerkopslagloods #Haldijk #domeinen #Ulicoten #Baarlenassau niet bereikbaar.

 • Update maandag 28 mei 2018, 19:14

  Water reageert op flitspoeder in #vuurwerkopslagbunker #domeinen. Uit voorzorg zijn brandweer, adviseurs gevaarlijke stoffen en EOD ter plaatse.

 • Update maandag 28 mei 2018, 18:14

  Deskundigen onderzoeken effect vrijgekomen water door defect in sprinklerinstallatie vuurwerkopslag #domeinen #Ulicoten @Gembaarlenassau http://bit.ly/2sop1cC. Meer info volgt.

2

Wat te doen bij...