Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

KNMI waarschuwt voor forse onweersbuien

dinsdag 29 mei 2018, 11:42
Het KNMI waarschuwt voor forse onweersbuien die vanmiddag over onze provincie trekken.

Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners, die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken.

Acuut gevaar, bel 112

Is er sprake van acuut gevaar voor mens en dier, bel dan de brandweer via 112. Bijvoorbeeld bij instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten of een boom die dreigt om te vallen.

Geen acuut gevaar, bel je gemeente

Is er geen sprake van acuut gevaar, bel of kijk op de website van je gemeente wanneer het gaat om schade aan de openbare ruimte. Zoals een omgevallen boom in de berm of wanneer de boom niet in de openbare ruimte ligt. Bij wateroverlast kun je hier losliggende putdeksels of verstopte rioleringen en afwateringen in de openbare ruimte melden.

Geen acuut gevaar, onderneem zelf actie

Is er geen acuut gevaar en schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kun je verhalen bij je verzekering. Wanneer er bijvoorbeeld een boom in je eigen tuin is omgevallen. Heb je wateroverlast schakel gas en elektra uit, maak de ruimte droog en bel waar nodig een specialist.

Overige vragen?

Vragen over evenementen, sporten of wandelvierdaagsen? Neem contact op met de betreffende organisatie of vereniging.

 

3

Wat te doen bij...