Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brand afvalberg Bergen op Zoom

maandag 25 juni 2018, 22:35
Aan de Moervaart in Bergen op Zoom is maandagavond 25 juni brand uitgebroken in een afvalberg met huishoudelijk afval. Deze brand brengt een flinke rookoverlast met zich mee. De rook trekt naar het zuiden, over de A58 in de richting van Hoogerheide en Belgiƫ.

De brandweer is heel de nacht bezig geweest om de brand onder controle te houden. In samenwerking met het bedrijf wordt de afvalberg afgedekt met zand. Naar verwachting is de brandweer tot in de loop van dinsdagmiddag bezig met het blussen van de brand. Ten zuiden van de A58 en in het oosten van Bergen op Zoom kan men tot die tijd hinder ondervinden van rook- en stankoverlast. Deze overlast neemt geleidelijk af. Bij overlast van rook of stank is het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

 • Update dinsdag 26 juni 2018, 15:33

  Brandweer heeft brand in afvalberg @Gemeente_BoZ geheel onder controle en gaat opruimen. Er is geen rookoverlast meer in de omgeving van Bergen op Zoom.

 • Update dinsdag 26 juni 2018, 10:59

  Rookontwikkeling brand @Gemeente_BoZ is aan het afnemen. Ten zuiden van A58 en in oosten Bergen op Zoom kun je nog sterke brandlucht ruiken. Sluit bij overlast ramen en deuren http://bit.ly/2IrkPP6

 • Update dinsdag 26 juni 2018, 07:15

  Naar verwachting is brandweer nog groot deel van de dag bezig met blussen van brandende afvalberg in @Gemeente_BoZ. Daardoor is er nog langere tijd rook- en stankoverlast ten zuiden van de A58 richting @GemWoensdrecht.

 • Update dinsdag 26 juni 2018, 06:24

  De brandende afvalberg @Gemeente_BoZ is nog niet geblust. Ten zuiden van de A58, met name in Hoogerheide @GemWoensdrecht ondervindt met rook- en stankoverlast. Check onze website voor meer informatie http://bit.ly/2IrkPP6

 • Update maandag 25 juni 2018, 23:47

  Brandweer met voldoende materieel ter plaatse voor bestrijding brandende afvalberg @Gemeente_BoZ. Blussenwerkzaamheden nemen nog geruime tijd in beslag. Rookoverlast houdt nog enige tijd aan. https://bit.ly/2lysxOf

 • Update maandag 25 juni 2018, 23:13

  Voor de brandende afvalberg in Bergen op Zoom worden verschillende tankwagens ingezet. Brandweer zet ook meetploegen in om effecten van de rook te kunnen beoordelen. @Gemeente_BoZ

 • Update maandag 25 juni 2018, 22:40

  Aan de Moervaart in Bergen op Zoom staat een grote afvalberg in brand. De rook hiervan trekt over de A58 richting Hoogerheide. Bij overlast, sluit ramen en deuren en blijf uit de rook. Zie ook https://bit.ly/2lysxOf