Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Grote brand Rijsbergen

donderdag 30 augustus 2018, 14:29
Aan de Antwerpseweg in Rijsbergen heeft brand gewoed in een vrijstaande woning. Bij de brand kwam veel rook vrij. De Antwerpseweg tussen Zundert en Rijsbergen was lange tijd afgesloten voor het verkeer. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer heeft metingen verricht om de effecten van de rookoverlast in kaart te brengen. Rook is nooit gezond. Daarom geldt het advies om uit de rook te blijven en bij overlast ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. I.v.m. de rookoverlast werd een aantal bewoners in de directe omgeving verzocht hun woning te verlaten. Zij werden opgevangen in ontmoetingscentrum Koutershof in Rijsbergen. Aan het begin van de avond konden zij weer terugkeren naar hun woning.

 • Update donderdag 30 augustus 2018, 18:20

  Omwonenden van brand in #Rijsbergen @gem_zundert kunnen snel weer terug naar huis. Antwerpseweg blijft voorlopig nog afgesloten i.v.m. nabluswerkzaamheden. https://www.veiligheidsregiomwb.nl/Nieuws/2018/08/30/Grote-brand-Rijsbergen

 • Update donderdag 30 augustus 2018, 17:39

  Brandweer heeft sein brand meester gegeven voor brand in #Rijsbergen @gem_zundert. Komende uren wordt nog nageblust.

 • Update donderdag 30 augustus 2018, 15:35

  Brand in #Rijsbergen @gem_zundert is lastig te blussen en blijft overlast van rook geven. Last van de rook? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. #blijfuitderook https://www.veiligheidsregiomwb.nl/Nieuws/2018/08/30/Grote-brand-Rijsbergen

 • Update donderdag 30 augustus 2018, 15:16

  Bij de brand in #Rijsbergen @gem_zundert zijn geen gewonden gevallen. Bewoners van vier omliggende woningen is verzocht tijdelijk hun huis te verlaten i.v.m. de rookontwikkeling. https://www.veiligheidsregiomwb.nl/Nieuws/2018/08/30/Grote-brand-Rijsbergen

 • Update donderdag 30 augustus 2018, 15:11

  In verband met de rookontwikkeling en de werkzaamheden van de brandweer is de Antwerpseweg in #Rijsbergen @gem_zundert dicht voor al het verkeer.

 • Update donderdag 30 augustus 2018, 15:01

  Brand in #Rijsbergen @gem_zundert woedt op de bovenverdieping van de woning. Brandweer heeft 4 bluswagens en een hoogwerker ingezet.

 • Update donderdag 30 augustus 2018, 14:32

  Brand in #Rijsbergen @gem_zundert betreft vrijstaande woning met rietenkap. Er komt behoorlijk wat rook vrij. Sluit bij rookoverlast ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

 • Update donderdag 30 augustus 2018, 14:31

  Brandweer met meerdere voertuigen uitgerukt voor woningbrand aan de Antwerpseweg in Rijsbergen @gem_zundert. Meer info volgt.