Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brand zes garageboxen Woudrichem

dinsdag 9 oktober 2018, 05:10
Rond 5 uur vanmorgen is een brand gemeld in 6 garageboxen vastzittend aan de achterzijde een een garagebedrijf in Woudrichem.

De brandweer blust met 3 rankautospuiten en een schuimblusvoertuig. Direct omwonenden hebben last van de rook. Hen wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Het is gelukkig windstil waardoor de rook (nog) niet over het water richting Gorinchem trekt. 

5.45 de brand kan zich nog uitbreiden naar de werkplaats van het garagebedrijf.

6.31 gevaar doorslag naar naastgelegen garagebedrijf is geweken. Mede dankzij de inzet van een hoogwerker. De zes garageboxen zijn nagenoeg uitgebrand. De rookontwikkeling is minder geworden. De brandweer heeft de situatie onder controle en verwacht spoedig brand meester te geven. Het nablussen duurt natuurlijk nog enige uren. 

 • Update dinsdag 9 oktober 2018, 06:39

  Brandweer heeft brand garageboxen #woudrichem onder controle. Gevaar op overslag naar garagebedrijf is geweken http://bit.ly/2Nw8YC2

 • Update dinsdag 9 oktober 2018, 06:11

  Brandweer zet nog een extra tankautospuit in bij brand garageboxen #woudrichem om ervoor te zorgen dat de brand niet doorslaat naar het garagebedrijf.

 • Update dinsdag 9 oktober 2018, 05:30

  Update brand #woudrichem. Betreft ongeveer 5 a 6 standaard garageboxen behorend en vastzittend aan garagebedrijf. Dus niet de werkplaats van het bedrijf zelf. Brandweer blust vanaf voor- en achterzijde.

 • Update dinsdag 9 oktober 2018, 05:23

  Rook bij brand garagebedrijf #woudrichem stijgt recht omhoog. #blijfuitderook omwonenden die er last van hebben en sluit ramen/deuren! Omwonenden aan de overzijde van het water (Gorinchem) ondervinden vooralsnog geen hinder.

 • Update dinsdag 9 oktober 2018, 05:11

  De brandweer is uitgerukt voor een grote brand aan de burg Lelystraat in Woudrichem. Betreft een garagebedrijf. Info volgt