Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Woningbrand Waalwijk

zaterdag 10 november 2018, 20:25
Aan het Westeinde in Waalwijk heeft brand gewoed in een woning. De brand heeft zich uitgebreid naar de bovenverdieping en was enige tijd uitslaand. De brand is met meerdere brandweervoertuigen bestreden, waaronder een hoogwerker. Omdat de bewoner rook heeft ingeademd, is ook een ambulance ter plaatse geweest.

I.v.m. de rookontwikkeling werden bewoners van enkele omliggende woningen verzocht hun woning te verlaten. Zij konden voor opvang terecht in het gemeentehuis. De woning waar brand heeft gewoed is voorlopig onbewoonbaar. Het huis naast de getroffen woning heeft veel rook- en waterschade opgelopen.

 • Update zaterdag 10 november 2018, 22:46

  Het sein brand meester is gegeven voor brand @Gem_Waalwijk. Het gas van de getroffen woning is volledig afgesloten. Bewoners van omliggende huizen kunnen nog deze avond onder begeleiding van de brandweer terug naar hun woning. #waalwijk

 • Update zaterdag 10 november 2018, 22:04

  Bewoners van verschillende woningen aan het Westeinde @Gem_Waalwijk is verzocht hun woningen te verlaten i.v.m. rookoverlast. Zij kunnen voor opvang terecht op het gemeentehuis aan de Taxandriaweg. #waalwijk http://bit.ly/2JVYco8

 • Update zaterdag 10 november 2018, 22:01

  Woningbrand @Gem_Waalwijk is onder controle. Samen met @Enexis wordt bekeken hoe de gasaansluiting van getroffen woning veilig kan worden afgesloten. #waalwijk http://bit.ly/2JVYco8

 • Update zaterdag 10 november 2018, 21:22

  De woningbrand @Gem_Waalwijk is inmiddels uitslaand. In de omgeving van het Westeinde is nog steeds kans op rookoverlast. @BrandweerMWB is met voldoende mensen en voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden. #waalwijk http://bit.ly/2JVYco8

 • Update zaterdag 10 november 2018, 20:50

  Bij de woningbrand aan het Westeinde @Gem_Waalwijk komt behoorlijk wat rook vrij. Heeft u last van de rook? Blijf dan weg uit de rook, sluit ramen en deuren en schakel eventuele mechanische ventilatie uit. #waalwijk http://bit.ly/2JVYco8

 • Update zaterdag 10 november 2018, 20:32

  Woningbrand @Gem_Waalwijk is vermoedelijk ontstaan in de meterkast en doorgeslagen naar bovenverdieping. Ook is sprake van een gasbrand. @Enexis komt ter plaatse voor afsluiten van het gas.

 • Update zaterdag 10 november 2018, 20:28

  Brandweer ter plaatse aan Westeinde @Gem_Waalwijk voor brand in woning. Ook ambulance komt ter plaatse voor bewoner die rook heeft ingeademd. #waalwijk