Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brandweer rukt 155 keer uit tijdens jaarwisseling

dinsdag 1 januari 2019, 10:33
Tijdens de afgelopen jaarwisseling is de brandweer in Midden- en West-Brabant 155 keer uitgerukt. Het betrof voornamelijk inzetten voor buitenbranden. Het merendeel van de meldingen vond plaats tussen 22.00 uur ’s avonds en 2.00 uur ’s nachts. De jaarwisseling 2018/2019 is voor de brandweer rustiger verlopen dan afgelopen jaar.

De brandweer spreekt van een relatief rustig verloop van de jaarwisseling. De meeste meldingen voor de brandweer vonden plaats in de vier grote gemeenten van de regio; Tilburg, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Bijna 100 keer is uitgerukt voor kleinere buitenbranden zoals containers en vreugdevuren. Bij 20 meldingen was er sprake van een autobrand. In 15 gevallen werd er brand gemeld in een gebouw. De meeste van deze branden konden snel worden geblust, echter in Halsteren en Prinsenbeek schaalde de brandweer extra op.

Explosie gasfles Halsteren

In Halsteren ontstond op oudejaarsochtend brand in een schuur aan het Sint Maartensplein. De brand is ontstaan door een brandende frituurpan tijdens het bakken van oliebollen. Bij de brand is een gasfles geëxplodeerd. De bewoner heeft brandwonden opgelopen en is voor behandeling door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar de aangrenzende woning.

Woningbrand Prinsenbeek

In de nieuwjaarsnacht ontstond brand op de bovenverdieping van een woning aan de Haverdijk in Prinsenbeek. Deze brand ging korte tijd gepaard met een behoorlijke rookontwikkeling. De brandweer heeft met twee blusvoertuigen de brand geblust. Bij deze brand zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.

Geen agressie tegen brandweermensen

De brandweer is over het algemeen tevreden over het verloop van de jaarwisseling. Er zijn geen incidenten gemeld waarin agressie tegen de brandweer is geuit. Ook de samenwerking met andere hulpdiensten en gemeenten is naar tevredenheid verlopen.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant wenst u een gezond en veilig 2019!

  • Update dinsdag 1 januari 2019, 10:48

    De jaarwisseling is voor de brandweer in Midden- en West-Brabant relatief rustig verlopen. Er werd in totaal 155 keer uitgerukt. http://bit.ly/2QYA4bv

2