Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brand Hoge Neer Etten leur

maandag 4 februari 2019, 08:13
Rond 8.00 uur vanmorgen is melding gemaakt van een brand in partycentrum/ pannenkoekenhuis De Hoge Neer in Etten Leur.

De brand woedt in het binnendeel van het gebouw. De brand is lastig bereikbaar dus zet de brandweer groot in met 3 tankautospuiten en een hoogwerker. Er is sprake van een lichte rookontwikkeling. Deze trekt over de Bredaseweg richting de kantoren en de huisartsenpost. Het advies is ramen en deuren te sluiten en de ventilatie af te schakelen. 

Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. Er was niemand in het gebouw aanwezig.

9.30 uur situatie brand blijft hetzelfde. Blussen is lastig omdat de brandhaard slecht bereikbaar is. De brandweer probeert uitslaande brand naar de rieten kap te voorkomen. De Bredaseweg, Olympiade en de Vlaamse Schuur zijn afgesloten. Door het blussen komt er meer rook vrij. Advies aan de kantoren aan de overzijde van de Bredaseweg is ramen en deuren te sluiten en de ventilatie af te schakelen. 

10.00 gebouw met partyzaal staat nu volledig in brand. De brandweer zorgt ervoor dat de brand niet overslaat naar het naastgelegen restaurant. Het blussen duurt nog enige uren. 

12.50 Brandweer geeft sein Brand Meester. In de nabije omgeving zijn roet- en rietdeeltjes aangetroffen. Brandweer zet een meetploeg in om dit te onderzoeken. Mocht u (verbrande) rietdeeltjes aantreffen, spoel deze dan weg met water.

 • Update maandag 4 februari 2019, 13:34

  Mocht u (verbrande) rietdeeltjes aantreffen in de nabije omgeving #hogeneer #ettenleur bijvoorbeeld op uw auto, dan kunt u deze weg- of afspoelen met water.

 • Update maandag 4 februari 2019, 12:47

  Brandweer geeft sein Brand Meester #hogeneer #ettenleur. In de nabije omgeving zijn roet- en rietdeeltjes aangetroffen. Brandweer zet meetploeg in om dit in kaart te brengen.

 • Update maandag 4 februari 2019, 10:40

  Brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden #ettenleur #hogeneer Rookontwikkeling neemt af. Bij overlast #blijfuitderook

 • Update maandag 4 februari 2019, 10:08

  Partyzaal #hogeneer #ettenleur staat nu volledig in brand. Brandweer zet in op overslag naar naastgelegen restaurant.

 • Update maandag 4 februari 2019, 09:30

  Bredaseweg wordt ivm brand #ettenleur afgezet. Kantoren overzijde worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten. #blijfuitderook

 • Update maandag 4 februari 2019, 09:21

  Vanwege de brand #hogeneer #ettenleur zijn de Olympiade en de Vlaamse Schuur afgesloten voor verkeer.

 • Update maandag 4 februari 2019, 08:54

  Updates brand #Hogeneer #ettenleur http://bit.ly/2G9UbxC

 • Update maandag 4 februari 2019, 08:31

  Brandweer blust met 3 voertuigen en een hoogwerker. Brand #ettenleur is moeilijk toegankelijk. De brand woedt aan een van de korte zijdes van gebouw met rietenkap.

 • Update maandag 4 februari 2019, 08:15

  Grote brand Hoge Neerstraat #ettenleur. Flinke rookontwikkeling aan de zjide partycentrum. Niemand meer in het woongedeelte.

6

Wat te doen bij...