Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brand Villaforte Woudrichem

maandag 25 februari 2019, 13:34
In het kantoorgedeelte van Villaforte in Woudrichem is brand ontstaan.

17.00 uur brand is onder controle. Met een grijper worden de restanten van de loods uit elkaar getrokken. De losse delen worden apart afgeblust. De rook is nu minder zichtbaar en witter van kleur. Als u last heeft van de stank en de rook mogen ramen en deuren dicht.

16.00 uur De rook is nog steeds flink in omvang maar minder zwart vanwege het uibranden van het pand. Ook de windrichting is iets veranderd zodat de rookoverlast iets meer richting noordwest trekt. Er is een nieuw NLalert uitgegaan. De inzet van de brandweer is volledig gericht op behoud naastgelegen loodsen. 

15.00 uur Omdat de rook richting Hardinxveld Giessendam en mogelijk ook in Gorinchem waar te nemen is, is om 15 uur een NL alert uitgegaan. Zie foto’s. Ondertussen heeft ook de loods aan de achterzijde van het kantoorgedeelte vlam gevat en is mogelijk niet meer te redden. De brandweer zet nu in op behoud van de naastgelegen loods. Blussen gaat nog enige uren duren.

14.00 uur De brandweer is aanwezig met vier voertuigen en een hoogwerker. Het blussen zorgde voor flinke rook ontwikkeling. De rook trekt richting het dorp. Indien men in de omgeving stank en rookoverlast ervaart is het advies ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. 

 • Update maandag 25 februari 2019, 17:22

  #brand #villaforte #woudrichem onder controle. Nablussen kan nog flinke tijd duren. Kantoordeel en loods zijn helemaal afgebrand.

 • Update maandag 25 februari 2019, 16:24

  Nieuw NL-alert verzonden #blijfuitderook #brand #villaforte #woudrichem. Nog flinke rookontwikkeling maar minder zwart door uitbranden loods. http://bit.ly/2GKPBpT

 • Update maandag 25 februari 2019, 15:06

  Brandweer probeert uitbreiding van de #brand #woudrichem #Villaforte naar naastgelegen pand te voorkomen. De loods achterzijde kantoorgedeelte staat in brand.

 • Update maandag 25 februari 2019, 15:03

  De rook #brand #woudrichem #villaforte trekt in de richting van Gorinchem.

 • Update maandag 25 februari 2019, 15:02

  Er is een NL-alert uitgegaan met daarin het advies uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. #brand #blijfuitderook #woudrichem #villaforte

 • Update maandag 25 februari 2019, 14:11

  Door brand in Villaforte #woudrichem kan de omgeving last hebben van stank en rookoverlast. Sluit ramen en deuren, ventilatie uit en #blijfuitderook.

 • Update maandag 25 februari 2019, 14:09

  Brand woedt in leegstaand kantoorgedeelte van voormalig bouwbedrijf Villaforte #woudrichem. Dus niet in Ford fabriek.

 • Update maandag 25 februari 2019, 13:43

  Brand oude Ford complex #rijswijk #woudrichem is uitslaand in een aantal units.

 • Update maandag 25 februari 2019, 13:37

  Brand gemeld in complex oude Fordfabriek in #rijswijk #woudrichem . Brandweer is ter plaatse.