Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Code Oranje in Brabant Zeeland en Zuid Holland

dinsdag 4 juni 2019, 16:23
Het KNMI heeft vanaf 18:00 uur vanavond code oranje afkondigd voor de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

Er trekken onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Daarbij is kans op zeer zware windstoten van 75 tot 100 km/u, met mogelijk hagel en lokaal veel regen. Hoeveel overlast, waar exact en wanneer precies, is op dit moment nog onbekend. Wel staat vast dat het tot overlast zal leiden in de provincie. Zie de website van het KNMI voor het weerbeeld: www.knmi.nl/waarschuwingen

Bel 112 bij acuut gevaar voor mens en dier.
Bel de gemeente voor water- en stormschade in de openbare ruimte. Is er schade op het eigen terrein bel dan een gespecialiseerd bedrijf.

Avondvierdaagsen

Vanavond starten binnen meerdere gemeenten de jaarlijkse avondvierdaagsen. Van de Koninklijke Wandel Bond Nederland hebben we vernomen dat vanavond in minimaal 23 Brabantse gemeenten een avondvierdaagse staat gepland. Het voorziene slechte weer zal invloed hebben op deze avondvierdaagsen.

Handelingsperspectief avondvierdaagsen

De avondvierdaagse organisatie heeft op haar website enkele handelingsperspectieven geplaatst over de slechte weersvoorspelling i.r.t. de wandelvierdaagsen. Wij willen u attenderen op deze adviezen die op hun website worden/zijn geplaatst: www.avond4daagse.nl

3

Wat te doen bij...