Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brabant werkt samen in wateroefening

maandag 23 september 2019, 14:38
Directeur Tijs van Lieshout ondertekent een intentieovereenkomst voor samenwerking in een grote wateroefening in Brabant in juni 2020.

De andere ondertekenaars zijn: de waterschappen De Dommel, Rivierenland, Aa en Maas en Brabantse Delta, de veiligheidsregio’s Brabant-Zuidoost en Brabant-Noord, provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en het ministerie van Defensie.

Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met hoogwater. Om beter samen te werken tijdens extreme omstandigheden is er volgend jaar een grote brabantbrede wateroefening. Het is uniek dat al deze organisaties samen gaan oefenen om nog beter voorbereid te zijn op een grote crisis.