Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Jolanda Trijselaar nieuwe Algemeen Directeur en Regionaal Commandant

donderdag 24 oktober 2019, 10:22
Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) is bijzonder verheugd met de benoeming van Jolanda Trijselaar (1970) in de functie van Algemeen Directeur en Regionaal Commandant Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Met ingang van 1 januari 2020 volgt zij Tijs van Lieshout op, die per 1 oktober werkzaam is als Algemeen Directeur en Regionaal Commandant van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland.

Jolanda Trijselaar heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het werkveld van de fysieke veiligheid en hulpdiensten. Voorafgaand aan haar laatste functie van Directeur Brandweer van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) was zij Directeur Risico- en Crisisbeheersing en Gemeenschappelijke Meldkamer van de VRR. Daarvoor werkte zij als Senior Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid van de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam.

Mijn hart gaat open voor mannen en vrouwen die dag en nacht klaar staan om onze veiligheid te garanderen en hulp te verlenen in benarde situaties. Ik zie het als een mooie uitdaging om invulling te geven aan de nieuwe strategie en koers van de Veiligheidsregio MWB zoals verwoord in het Beleidsplan 2019-2023. Een veilige, redzame samenleving creëren we samen met de crisispartners, collega zorg- en hulpverleners, inwoners en ondernemers van de regio.

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

De komende jaren heeft Veiligheidsregio MWB een volle agenda. Bij het uitvoeren van de kerntaken risico- en crisisbeheersing en incidentbestrijding worden instrumenten ingezet als informatiemanagement, risico- en crisiscommunicatie en operationele leiding en coördinatie. Thema’s als het stimuleren van een redzame samenleving, het bijdragen aan een veilige leefomgeving en het leveren van een hulpvaardige en slagvaardige inzet worden verder doorontwikkeld. De verbinding met gemeenten en de crisispartners wordt verder verstevigd. De veiligheidsregio staat rechtstreeks in contact met de samenleving en hun doelgroepen. Positieve beeldvorming, in termen van betrouwbaarheid, is van belang. Daarom investeert Veiligheidsregio MWB in de profilering van de organisatie als sterk merk, naast de bekende sterke merken als Brandweer en GHOR.