Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Grote systeem oefening

vrijdag 1 november 2019, 09:37
Volgende week organiseren we een grote oefening in een gemeente in onze regio. Tijdens deze oefening spelen we een fictieve, maar realistische ramp na. Het is een oefening ‘op papier’, waarbij de Inspectie van Veiligheid en Justitie toetst of de veiligheidsregio voldoet aan de wettelijke eisen van de rampenbestrijding.

Infographic

In onderstaande infographic vind je meer informatie over deze oefening zoals de deelnemende partners, het aantal deelnemers, de oefenlocaties en een tijdlijn. Het scenario, de exacte datum, tijd en locatie zijn nog geheim.

Waarom oefenen?

Tijdens grote incidenten is het belangrijk dat hulpverleners en betrokken partijen elkaar goed weten te vinden en adequaat samenwerken. Door gezamenlijk te oefenen, weten ze wat ze moeten doen, wat ieders rol in de rampenbestrijding is en wie/wat ze nodig hebben om de ramp snel en effectief tot een goed einde te brengen. Daarnaast worden de rampenbestrijdingsplannen op juistheid, volledigheid en bruikbaarheid getoetst.

Download