Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Controlebericht NL-Alert 2 december

donderdag 28 november 2019, 09:41
Maandag 2 december rond 12:00 zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland.

In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Wanneer je het bericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. Zo ben je direct op de hoogte als er echt een noodsituatie is.

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. NL-Alert wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer.

Ga naar NL-Alert voor meer informatie.