Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brandweer rukt 224 uit keer tijdens jaarwisseling

woensdag 1 januari 2020, 11:21
Tijdens de afgelopen jaarwisseling is de brandweer in Midden- en West-Brabant 224 keer uitgerukt. Het betrof voornamelijk inzetten voor kleine branden. De jaarwisseling 2019/2020 was voor de brandweer drukker dan vorig jaar er waren toen 155 uitrukken.

Ondanks de toegenomen hoeveelheid uitrukken spreekt de brandweer van een relatief rustig verloop van de jaarwisseling. De meeste meldingen voor de brandweer vonden plaats in de vier grote gemeenten van de regio; Tilburg, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Er waren veel autobranden (Bergen op Zoom, Breda en Veen) en vernielingen. In Lage-Zwaluwe zijn door een gaslek 4 woningen ontruimd.

Agressie tegen brandweermensen

De brandweer is over het algemeen tevreden over het verloop van de jaarwisseling. Er is één incidenten gemeld waarin agressie tegen de brandweer is geuit. Ook de samenwerking met andere hulpdiensten en gemeenten is naar tevredenheid verlopen.

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant wenst u een gezond en veilig 2020!
2