Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Bedrijfspand in Tilburg ontruimd

maandag 20 januari 2020, 09:58
Om 09.48 kwam een melding binnen vanwege een penetrante geur die geroken werd bij een bedrijfspand aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg.

Meerdere personen hadden last van de “irritante” lucht die op de luchtwegen sloeg. Zij werden geadviseerd om naar buiten te gaan. In het bedrijfspand zijn diverse bedrijven gehuisvest, dus ook de omliggende bedijven in hetzelfde pand werden uit voorzorg ontruimd. 

Alle personen waren weer in orde nadat zij frisse lucht hadden ingeademd. De brandweer heeft metingen verricht en de geur werd veroorzaakt door een epoxyvloer die afgelopen vrijdag en zaterdag gelegd is. Sindsdien was de ruimte niet meer doorgelucht. De brandweer heeft het pand grondig geventileerd. Iedereen kon daarna weer terug naar binnen. 

 • Update maandag 20 januari 2020, 10:29

  De personen uit het (bedrijfs)pand wat ontruimd werd aan de #goirkekanaaldijk @gemeentetilburg zijn allemaal in orde. Als het pand goed is geventileerd, kunnen zij terug naar binnen.

 • Update maandag 20 januari 2020, 10:16

  De brandweer is het pand aan de #goirkekanaaldijk aan het ventileren. De #geur lijkt door een epoxyvloer te worden veroorzaakt.

 • Update maandag 20 januari 2020, 10:08

  De adviseur gevaarlijke stoffen van de #brandweer verricht metingen bij de #goirkekanaaldijk @gemeentetilburg.

 • Update maandag 20 januari 2020, 10:04

  Bij de #ontruiming van een pand aan de #goirkekanaaldijk @gemeentetilburg hebben meerdere personen last van gezondheidsklachten. Ook omliggende panden worden uit voorzorg ontruimd.

 • Update maandag 20 januari 2020, 10:01

  Aan de #goirkekanaaldijk @gemeentetilburg is een pand #ontruimd omdat een penetrante geur geroken is. Meer informatie volgt.