Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Grote brand loods Steenbergen

zaterdag 25 juli 2020, 00:51
Uitslaande brand met veel rook bij landbouwmechanisatiebedrijf Reinierpolder.

De brandweer schaalt onmiddellijk op en is snel aanwezig met 3 gewone tankautospuiten, een schuimblusvoertuig en later ook een hoogwerker. Dat zijn al gauw 30 tot 40 brandweerlieden. De brand is in eerste instantie uitslaand aan de achterzijde. Er komt veel rook vrij. Gelukkig ligt het bedrijf op een industrieterrein aan de rand van de stad en is er weinig wind. Hierdoor stijgt de zwarte rookpluim recht omhoog en trekt deze niet over de stad.

Op de begane grond bevindt zich de werkplaats / draaierij en een aantal landbouwmachines. Op de eerste verdieping liggen autobanden. De brandweer probeert het naastgelegen woonhuis te behouden. Dat lukt! Na ongeveer drie kwartier intensief blussen met water en schuim lijkt het vuur en de rook minder te worden.

Een uur na de eerste alarmering wordt brand meester gegeven. De brandweer is nog flinke tijd aanwezig voor controles en nablussen.

 • Update zaterdag 25 juli 2020, 01:32

  Precies een uur na de eerste melding is de brand #steenbergen #reinierpolder brand meester https://bit.ly/3hzJrag

 • Update zaterdag 25 juli 2020, 01:17

  Brand #steenbergen #reinierpolder is landbouwmechanisatiebedrijf. Begane grond machines, boven autobanden. Vuur lijkt minder, wel veel rook.

 • Update zaterdag 25 juli 2020, 01:04

  Dikke zwarte rookwolken bij #brand #steenbergen #reinierpolder. Brandweer probeert naastgelegen woonhuis te redden. #blijfuitderook

 • Update zaterdag 25 juli 2020, 00:54

  Grote brand loods #steenbergen. Uitslaand aan de achterzijde. Brandweer blust met 3 tankwagens en een schuimblusvoertuig. #blijfuitderook

2

Wat te doen bij...