Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Explosie in Poolse winkel Tilburg

maandag 4 januari 2021, 03:16
Door de explosie is een kleine brand ontstaan.

6.00 uur inmiddels is de brandweer terug naar e kazerne. Het winkelcentrum is nog even afgezet door de politie voor verder onderzoek. Het winkelcentrum is op de gebruikelijke tijd, straks, weer open. Een eventuele connectie met eerdere explosies in Poolse supermarkten wordt nog onderzocht. 

3.30 uur brandje is geblust. Er zijn geen slachtoffers. De geklapte ramen van de flat zijn niet van appartementen maar van bergingen. Het is rustig op straat. De supermarkt bevindt zich in een losstaand gebouwtje in het winkelcentrum. Het pand is zeer ernstig beschadigd. De gevel ligt eruit. De andere winkels zijn niet beschadeigd. Er wordt onderzocht in hoeverre deze explosie met de eerdere explosies van Poolse supermarken te maken heeft. Deze winkel draagt een andere naam. (Warszawa XL).

3.15 uur situatie veilig. Er wordt geen tweede explosie verwacht.

2.25 uur explosie gemeld in Poolse supermarkt. Door de explosie is kleine brand ontstaan en zijn de ramen op begane grond hoogte van een naastgelegen flat eruit geklapt. Politie vraagt naar getuigen.

  • Update maandag 4 januari 2021, 03:52

    Politie zoekt getuigen of camerabeelden van de explosie aan het Paletplein #Tilburg. Bel 0900-8844 of upload uw beelden via politie.nl/aangifte-of-me….

  • Update maandag 4 januari 2021, 03:32

    Ramen van naastgelegen flat zijn op begane grondniveau geklapt door de explosie in #tilburg. Dit zijn bergingen. Naasstgelegen winkelpanden zijn niet beschadigd. Geen slachtoffers gemeld https://bit.ly/3n4Pia4

  • Update maandag 4 januari 2021, 03:20

    Explosie gemeld in Poolse winkel #palletplein @gemeentetilburg. Ramen naburige woningen zijn gesprongen. Geen gevaar voor nieuwe explosie. Brandweer blust kleine brand.

2