Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brand woonhuis van boerderij Achtmaal

zaterdag 17 april 2021, 15:09
De brand werd rond 14.15 uur gemeld.

Er is behoorlijk wat brandweer op de been voor het blussen van deze brand. Er zijn voertuigen uit Roosendaal, Zundert, Rijsbergen en Rucphen ter plaatse. Het blussen van een brand in het buitengebied is vanwege de waterwinning altijd een extra uitdaging. Om die reden is de brandweer met extra waterwagens ter plaatse. 

De brand woedt in de woning van de boerderij. Er komt flink wat rook vrij. Omdat de wind ‘gunstig’ staat worden de achterliggende schuren vooralsnog niet bedreigd. Er was/is niemand in de woning aanwezig. 

16.15 uur sein brandmeester is gegeven. Woondeel van de boerderij heeft aanzienlijke brandschade. Salvage is ingeschakeld. De brandweer blijft nog voor het nablussen. Zij worden geassisteerd door de brandweer Wuustwezel die met een watertankwagen ter plaatse is gekomen. 

  • Update zaterdag 17 april 2021, 16:17

    Sein brand meester gegeven bij brand boerderij #achtmaal. Huis heeft echt aanzienlijke schade. Brandweer Wuustwezel is met extra watertankwagen. Brandweer blijft voor nablussen. https://bit.ly/3ttQQyb

  • Update zaterdag 17 april 2021, 15:34

    Extra veel brandweer op de been voor brand in buitengebied #achtmaal. https://bit.ly/3ttQQyb

  • Update zaterdag 17 april 2021, 15:13

    Brand woedt in woondeel van boerderij buitengebied #achtmaal. Brandweer is ter plaatse. Er is een dikke zwarte rookpluim te zien. #blijfuitderook

6