Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Doden bij Brand in Werkendam

zondag 2 mei 2021, 08:08
Bij een brand in een appartement boven een bedrijf aan de Beatrixhaven zijn zondag 2 mei drie mensen omgekomen. Loco-burgemeester Hans Tanis spreekt van een hele grote impact.

Op het moment dat het voor de hulpdiensten veilig was om het pand te betreden, vond de politie twee lichamen in het uitgebrande appartement. Later op de avond werd een derde lichaam aangetroffen met behulp van een speurhond.

Iets voor 8.00 uur werd brand gemeld in een appartement boven een bedrijf aan de Beatrixhaven in Werkendam. Er was flinke rookontwikkeling. Omwonenden werden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De brand woedde boven een bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw. Brandweer zette veel materieel in: 5 blusvoertuigen, 2 hoogwerkers en een drone. Verder maakten we gebruik van een blusboot van Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.

De brand breidde zich uit naar een naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf. De brandweer onderzocht of er personen aanwezig waren in het appartement. Ivm instortingsgevaar moest eerst het pand gestut en veilig gesteld worden, voordat de brandweer naar binnen kon om op zoek te gaan naar mogelijke slachtoffers. De bewoners van het naastgelegen appartement waren tijdig de woning uit en zijn veilig.

 • Update zondag 2 mei 2021, 18:37

  Het team forensische opsporing van de politie kan nog niet het appartement in na #brand #Werkendam @gemeentealtena. Het onderzoek naar mogelijke slachtoffers neemt veel tijd in beslag. Woordvoering hierover loopt verder via de politie.

 • Update zondag 2 mei 2021, 15:37

  #brand #Werkendam @gemeentealtena is onder controle. Nu wachten tot het appartement is afgekoeld en de gevel gedemonteerd is. Vervolgens kan de politie het pand in om onderzoek te doen naar mogelijke slachtoffers. Dit onderzoek moet heel zorgvuldig en duurt uren.

 • Update zondag 2 mei 2021, 13:48

  Brand #Werkendam @gemeentealtena woedt nog steeds, zit in dubbele plafonds en is lastig te bestrijden. Er komt een kraan om het appartement veilig te stellen. Brandweer en politie kunnen voorlopig nog niet het pand in ivm warmte en instortingsgevaar.

 • Update zondag 2 mei 2021, 12:33

  Het is nog niet veilig genoeg voor de brandweer om appartement binnen te gaan op zoek naar mogelijke slachtoffers #brand #Werkendam @gemeentealtena.

 • Update zondag 2 mei 2021, 11:57

  Door bluswerkzaamheden en het inzetten van grote ventilatoren neemt de rook van #brand #Werkendam @gemeentealtena weer toe. Blijf uit de rook! Als u last heeft van deze rook sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Meer informatie over deze brand https://bit.ly/3eciudO

 • Update zondag 2 mei 2021, 10:39

  Brandweer bezig om appartement #brand #Werkendam @gemeentealtena te stutten en veilg te stellen, zodat ze naar binnen kunnen om op zoek te gaan naar mogelijke slachtoffers.

 • Update zondag 2 mei 2021, 10:36

  Brandweer onderzoekt of er personen aanwezig waren in appartement #brand #Werkendam @gemeentealtena. Bewoners van naastgelegen appartement waren tijdig uit de woning en zijn dus veilig.

 • Update zondag 2 mei 2021, 10:29

  Brand #Werkendam @gemeentealtena is ontstaan in een appartement en deels uitgebreid naar het naastgelegen appartement en het onderliggende bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw. Brandweer probeert verdere uitbreiding te voorkomen.

 • Update zondag 2 mei 2021, 10:12

  Rookontwikkeling #brand #Werkendam @gemeentealtena. Blijf uit de rook, rook is schadelijk voor de gezondheid. Speciale oproep aan de kijkers op de Sasdijk om uit de rook te gaan! https://www.vrmwb.nl/Wat-kun-jij-doen/Blijf-uit-de-rook

 • Update zondag 2 mei 2021, 09:12

  Mogelijk zijn er toch personen aanwezig in brandend appartement #Werkendam @gemeentealtena. Uit voorzorg zijn traumahelikopter en ambulance opgeroepen. Informatie over deze brand zie https://bit.ly/3eciudO

 • Update zondag 2 mei 2021, 08:52

  Omdat er kans op uitbreiding van #brand #Werkendam @gemeentealtena bestaat zet @brandweermwb extra materieel in. De drone komt ook ter plaatse om (warmte)beelden van bovenaf te maken.

 • Update zondag 2 mei 2021, 08:41

  Zeer grote #brand #Werkendam @gemeentealtena is opgeschaald naar GRIP 1. Om de brand van alle kanten te bestrijden wordt ook een blusboot ingezet.

 • Update zondag 2 mei 2021, 08:20

  Uitslaande grote #brand in appartement boven een bedrijf aan de Beatrixhaven in #Werkendam @gemeentealtena. @brandweermwb zet 4 tankautospuiten en een hoogwerker in

 • Update zondag 2 mei 2021, 08:11

  Woning aan Beatrixhaven in #Werkendam @gemeentealtena in #brand. Niemand in pand aanwezig. Veel rookontwikkeling. Heeft u last van deze rook? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.