Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Technische storing Shell Moerdijk

woensdag 12 mei 2021, 19:43
Vanmiddag is in een van de technische installaties bij Shell Moerdijk geconstateerd dat er sprake is van een afwijkende situatie.
Daarop is er in overleg met de hulpdiensten besloten preventief bijeen te komen. Dit om in gezamenlijkheid te onderzoeken welke risico’s er konden optreden. Los van de technische oplossing is er gezamenlijk gekeken naar de maatschappelijke onrust die zou kunnen optreden.
Daartoe is besloten vanavond toch een bericht naar buiten te brengen.
  • Update donderdag 13 mei 2021, 09:48

    2van2 De hulpdiensten zijn teruggekeerd naar de kazernes. Vanaf nu wordt de communicatie weer gedaan vanuit Shell Moerdijk en stopt berichtgeving vanuit VRMWB. @Shell_Moerdijk @Moerdijkse_Stem

  • Update donderdag 13 mei 2021, 09:46

    1van2 Het technisch probleem bij een installatie van een fabriek bij Shell Moerdijk is onder controle. De situatie is stabiel. De fabriek is gedeeltelijk uit bedrijf genomen en wordt de komende dagen gerepareerd en weer opgestart. Dit heeft geen gevolgen voor de omgeving.

  • Update woensdag 12 mei 2021, 23:10

    Ondertussen is bij de #technischestoring van @Shell_Moerdijk afgeschaald naar Grip 0. Dat betekent dat de situatie gecontroleerd wordt door Shell en dat de hulpdiensten op achtervang beschikbaar blijven. @Moerdijkse_Stem