Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brand hoofdgebouw vakantiepark Beekse Bergen

woensdag 16 juni 2021, 09:09

Iets na 9 uur ontving de meldkamer de melding dat er brand in het hoofdgebouw van het vakantiepark van de Beekse bergen was onstaan. Oorzaak was een gaslek van de hoofdleiding. Gelukkig waren er rond dat tijdstip nog geen mensen in de winkel, restaurant of zwembad. Brandweer heeft meteen groot opgeschaald, was binnen 6 minuten ter plaatse. 

Al snel bleek de brand zo enorm om zich heen geslagen te hebben dat het pand niet meer te redden viel. Omdat in de rook altijd schadelijke stoffen zitten heeft de brandweer besloten de brand gecontroleerd uit te laten uitbranden. Dat betekent ervoor zorgen dat de brand zich niet verder uit kan breiden en dat de opslag chloor en zwavelzuur tbv het zwembad veiliggesteld worden. Door veel water op het vuur aan te brengen ontstaat er juist meer rook en dus meer gevaarlijke stoffen in de omgeving.

De rook van deze brand bevat natuurlijk ook gevaarlijke stoffen. Maar gelukkig is deze niet vermengd met het giftige chloor en zwavelzuur uit de zwembadopslag. Omwonenden uit Goirle, Moergestel, Hilvarenbeek en Tilburg wordt geadviseerd bij overlast ramen en deuren te sluiten.

De brand woedt in het hoofdgebouw van het vakantiepark. Omdat de rook richting dunbevolkt gebied wegtrekt konden de gasten op het vakantiepark gewoon blijven. Ook de dieren van het safaripark zijn veilig en hebben minimaal last van de rook. Zowel Speelland als het Safaripark zijn gewoon open voor bezoekers.

 • Update woensdag 16 juni 2021, 11:27

  Update brand #beeksebergen over oorzaak, rookontwikkeling, gevaarlijke stoffen en entree park https://bit.ly/2TDqoFf

 • Update woensdag 16 juni 2021, 10:48

  Opslag chloor en zwavelzuur bij brand #beeksebergen is veilig en niet betrokken bij de brand. De rook bevat deze chemicalien dus niet. Brandweer adviseert om uit de ‘gewone’ rook te blijven.

 • Update woensdag 16 juni 2021, 10:45

  Alle rook bevat gevaarlijke stoffen ookal zijn er geen chemicalien bij betrokken zoals bij brand #beeksebergen. #blijfuitderook. Sluit ramen en deuren als je overlast of stank ervaart. #goirle #moergestel #hilvarenbeek #tilburg

 • Update woensdag 16 juni 2021, 10:30

  Hoofdgebouw #beeksebergen is niet meer te redden. Brandweer laat pand gecontroleerd uitbranden. Water op vuur zorgt voor extra schadelijke stoffen. Brand breidt niet meer uit. Opslag met gevaarlijke stoffen is veilig.

 • Update woensdag 16 juni 2021, 09:58

  Rook brand #beeksebergen trekt weg naar buitengebied. Bezoekers vakantiepark blijven. Wel meldingen van stankoverlast uit Goirle en Moergestel. #blijfuitderook

 • Update woensdag 16 juni 2021, 09:26

  Hoofdgebouw (met restaurant en zwembad) #beeksebergen #hilvarenbeek staat aan de voorzijde flink in brand. Brandweer is gestart met blussen. #blijfuitderook

 • Update woensdag 16 juni 2021, 09:12

  Als gevolg van een gaslek is brand onstaan in het restaurant in de #beeksebergen. #hilvarenbeek. Gebouw staat aan de voorkant in brand.

5

Wat te doen bij...