Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nieuwe verspreiding jodiumtabletten in Roosendaal en Woensdrecht

maandag 28 juni 2021, 13:42
West-Brabanders die dicht bij de Belgische kerncentrale Doel wonen, krijgen in juli 2021 een doosje met nieuwe jodiumtabletten toegestuurd. Dit is nodig omdat de houdbaarheidsdatum van de oude pillen binnenkort verstrijkt.

Dit geldt voor inwoners tot en met 40 jaar die in de eerste ring wonen, namelijk 20 kilometer van de kerncentrale. In de zomer van 2021 gaat het alleen om de gehele gemeente Woensdrecht en inwoners in gemeente Roosendaal wonend in postcodegebied 4725. De jodiumtabletten die nu worden verspreid, vervangen de tabletten die eerder zijn verspreid tussen 2010-2015. Hiervan verstrijkt in september 2021 de houdbaarheidsdatum.

Wanneer?

Vanaf 29 juni ligt bij deze inwoners een aankondigingskaart in de brievenbus. In de week van 13 tot en met 18 juli worden de jodiumtabletten in doosjes met bijbehorende instructies via PostNL thuisbezorgd. De oude tabletten kun je inleveren bij de apotheek of de milieustraat van de gemeente.

Waarom ontvang ik wel/geen jodiumtabletten in de regio Midden- en West-Brabant? Check het hier.

Wat te doen bij...