Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Wateroverlast Breda

donderdag 2 september 2021, 00:08
Gesprongen waterleiding zorgt voor veel overlast in de Philips Schonckstraat en de Conradstraat in Breda.

2.30 uur Door o.a. Brabant Water en Enexis wordt hard gewerkt om de leidingbreuken te herstellen. Dit kan zeker nog tot ver in de donderdagochtend duren. Pas als de leidingen hersteld zijn kunnen de getroffen woningen weer opnieuw aan het water aangesloten worden. Er worden in de buurt mobiele watertappunten opgezet. Voor meer informatie kunnen bewoners kijken op www.waterstoring.nl.

01.00 uur Er is een schatting gemaakt van zo’n 50 a 100 woningen die op dit moment geen water hebben. De 3 gesprongen leidingen zijn nog niet afgeblokt. Er stroomt nog steeds water uit. 

00.30 uur Sommige woningen hebben binnenshuis last van water. In dat geval is het advies de hoofdkraan te sluiten. Inmiddels is bekend dat de waterleiding op 3 plaatsen gesprongen is. Vermoedelijk door waterdruk. Inmiddels staan de straten helemaal blank.

00.00 uur de meldkamer ontvangt meerdere meldingen van wateroverlast in de wijk Geeren-Zuid. Met name in de Philips Schonckstraat en de Conradstraat. Bij enkele huizen stroomt het water naar binnen. In deze straten zijn door de gesprongen leidingen meerdere gaten (sinkholes) in het wegdek ontstaan.

Hulpverleners zijn ter plaatse. Men onderzoekt de omvang van het probleem.

 • Update donderdag 2 september 2021, 04:10

  Het advies de hoofdkraan dicht te draaien is natuurlijk niet meer van toepassing nav wateroverlast Wijk Geeren-Zuid #breda.

 • Update donderdag 2 september 2021, 04:04

  Niet Waterschap @Brabantsedelta maar @Brabantwater is aan de slag met de herstelwerkzaamheden van waterleidingen in Geeren-Zuid #breda

 • Update donderdag 2 september 2021, 02:37

  O.m Waterschap @brabantsedelta werkt aan herstel van de waterleidingen in Geeren-Zuid #breda. Voor meer info check de website waterstoringen via https://bit.ly/3jDedmy

 • Update donderdag 2 september 2021, 00:48

  #waterleiding #breda #GeerenZuid is op 3 plaatsen gesprongen https://bit.ly/3zyEEzk

 • Update donderdag 2 september 2021, 00:32

  Een aantal huishoudens in de wijk Geeren-Zuid #breda kan vanwege de gesprongen waterleiding binnenshuis last hebben van water. Het advies is de hoofdkraan te sluiten.

 • Update donderdag 2 september 2021, 00:09

  Gesprongen #waterleiding geeft veel overlast in Philips Schonckstraat en Conradstraat #breda . Hulpverleners zijn ter plaatse