Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Zeer grote brand bij glashandelbedrijf in Dongen

woensdag 15 september 2021, 21:41
De brandweer is woensdagavond even na 21.00 uitgerukt voor een brand bij een glashandelbedrijf aan de Eindsestraat in Dongen. Doordat de brand zich onder andere in een oven bevindt van het bedrijf, heeft de brandweer te maken met zeer hoge temperaturen. Daarom is al snel opgeschaald naar ‘zeer grote brand’.

Vanwege de grote hittevorming binnen in het gebouw en de noodzaak om het aanwezige glaswerk te koelen, zijn meer brandweerlieden nodig die elkaar tijdig aflossen. We houden nauwlettend in de gaten dat onze brandweercollega’s zo veilig mogelijk hun werk kunnen uitvoeren. Tijdig de ruimte verlaten en gekoeld water drinken, zijn daar onderdeel van. Er zijn daarom vier brandweereenheden ingezet. 

De brand woedt echt binnen in het bedrijf. Er is geen sprake van rookontwikkeling en er zijn ook geen vlammen zichtbaar aan de buitenkant van het gebouw. De brandweer was nog tot diep in de nacht bezig met bluswerkzaamheden. 

 • Update woensdag 15 september 2021, 23:18

  Op dit moment zijn vier brandweereenheden ingezet bij de #brand @gemeente_Dongen. Andere #hulpdiensten zijn aanwezig ter ondersteuning.

 • Update woensdag 15 september 2021, 23:14

  Bij de zeer grote #brand bij het #glashandelbedrijf @gemeente_dongen is de brandweer zeer waarschijnlijk nog tot diep in de nacht bezig met #bluswerkzaamheden.

 • Update woensdag 15 september 2021, 22:30

  De #brandweer bij de #brand @gemeente_dongen is wederom opgeschaald. Nu naar zeer grote #brand in verband met de grote #inzet die nodig is om het glas te koelen.

 • Update woensdag 15 september 2021, 21:59

  De hoge #temperatuur tijdens de grote #brand @gemeente_dongen wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de #brand zich onder andere in een #oven bevindt.

 • Update woensdag 15 september 2021, 21:51

  Heb je last van de rook door de #brand @gemeente_dongen? Sluit dan ramen en deuren en zet de ventilatie uit.

 • Update woensdag 15 september 2021, 21:49

  Bij de grote #brand bij het glashandelbedrijf @gemeente_dongen is opgeschaald in verband met grote #hittevorming en tijdige aflossing van onze #brandweermensen.

 • Update woensdag 15 september 2021, 21:43

  De brandweer is uitgerukt en nu ter plaatse bij een grote #brand aan de #eindsestraat bij een glashandelbedrijf @gemeente_dongen.

3

Wat te doen bij...