Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brand papierrecyclaar Roosendaal

donderdag 4 november 2021, 07:00
Vannacht is de brandweer uitgerukt voor een brand in een papier recyclebedrijf aan de Bosstraat op de Borchwerf in Roosendaal.

7.15 De brand woedde in een van de loodsen in een papierverwerkingsmachine en twee papierbalen, totaal 200 ton papier. Inmiddels is de brand onder controle. Voordat echt het sein brand meester kan klinken moeten de papierbalen uit elkaar getrokken worden en zorgvuldig worden afgeblust. Dit werk kan veel, voornamelijk, witte rook veroorzaken. Op dit moment draait de wind alle kanten op. De werknemers van de bedrijven op de Borchwerf als ook de bewoners rondom het spoor kunnen last krijgen van de rook. Het gaat om de omgeving Gewenten, Borchwerf, Bosstraat, Stepvelden, Hoge Bergen tot aan de Galstelseweg. 

Advies rook

In dat geval van rookoverlast adviseert de brandweer de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Het blussen en de hiermee gepaarde rookontwikkeling duurt (tot ongeveer 9 uur vanochtend) nog enkele uren.

9.30 inmiddels is het sein brand meester gegeven. Al het papier, totaal zo’n 200 ton is uit de loods gehaald en afgeblust. Ook de rook is verdwenen.

  • Update donderdag 4 november 2021, 09:47

    Sein brand meester gegeven bij papier recyclebedrijf #roosendaal. Rookwaarschuwing is ingetrokken https://bit.ly/3o03tQl

  • Update donderdag 4 november 2021, 07:14

    Door het blussen van een brand bij een papier recyclebedrijf in de #Borchwerf @gem_roosendaal ontstaat rook. Bij overlast #blijfuitderook sluit ramen, deuren en zet ventilatie uit https://bit.ly/3o03tQl

2

Wat te doen bij...