Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Brand woonzorgcentrum Wijk en Aalburg

vrijdag 26 november 2021, 09:45
Op vrijdagochtend 26 november rond half 10 is brand ontstaan bij een woonzorgcentrum aan de Azaleastraat in Wijk en Aalburg.

De brand bevond zich op de derde verdieping in de stookruimte. Op dat moment waren er gelukkig geen mensen aanwezig direct rond die ruimte. 

Er ontstond wel behoorlijk wat rookontwikkeling, wat zich met name ook in het pand verspreidde. Uiteraard werd zo snel mogelijk gestart met het in veiligheid brengen van alle bewoners en medewerkersin het pand. Door goed en snel handelen van de BHV’ers kwam de ontruiming goed op gang. Het aangelegen kinderdagverblijf is in z’n geheel geëvacueerd, maar verdere ontruiming bleek niet nodig. 

De brandweer heeft doorslag naar andere verdiepingen of panden weten te voorkomen. Er zijn drie tankautospuiten ingezet. Rond kwart over 10 was het brand meester, dus was de brand geheel onder controle. Stichting Salvage is naderhand aanwezig om te ondersteunen door het uitzetten van acties en het geven van aandacht en advies voor wie dat nodig heeft. 

 • Update vrijdag 26 november 2021, 10:18

  Verdere #ontruiming van het #zorgcentrum @gemeentealtena is niet nodig. De brand is brand meester.

 • Update vrijdag 26 november 2021, 10:11

  De #kinderen en hun begeleiders die in het #kinderdagverblijf aanwezig waren, zijn geëvacueerd bij de #brand @gemeentealtena.

 • Update vrijdag 26 november 2021, 10:08

  De #brand bij zorgcentrum @gemeentealtena lijkt nu onder controle. Er zijn drie tankautospuiten ingezet.

 • Update vrijdag 26 november 2021, 09:53

  Er is veel rookontwikkeling door de #brand bij het zorgcentrum @gemeentealtena. Blijf uit de rook in de omgeving en geef hulpverleners de ruimte om hun werk te doen.

 • Update vrijdag 26 november 2021, 09:49

  De #brand bij het zorgcentrum @gemeentealtena bevindt zich vermoedelijk op de 3e verdieping. Het gebouw wordt #ontruimd.

 • Update vrijdag 26 november 2021, 09:46

  De #brandweer is uitgerukt voor een brand in een #zorgcentrum aan de #Azaleastraat in Wijk en Aalburg @gemeentealtena.