Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Grote woningbrand Dongen

zondag 28 november 2021, 05:02
Zondagmorgen 28 nov. rond 04.45 kwam de melding binnen van een grote, uitslaande woningbrand aan de Kardinaal van Rossumstraat in Dongen.

Meerdere bewoners zijn, onder andere via het dak, naar buiten gevlucht. Ook verschillende buren zijn hun huis uit gegaan. Zij zijn buiten opgevangen door onze hulpverleners en verzorgd indien nodig. Onder hen waren meerdere lichtgewonden. Vooral psychische hulp was nodig, omdat de impact van de brand groot is. Later zijn de bewoners en directe buren elders ondergebracht. Andere omwonenden konden rond 8 uur in de ochtend weer terug naar hun woning. Er werd een paar lang uur één persoon vermist. Later is spijtig genoeg een overleden slachtoffer gevonden. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Het gaat om een groot woonhuis met aan één kant directe buren. Ook liggen er veel andere woningen dicht tegenaan. Het pand is vroeg in de ochtend aan de achterzijde grotendeels ingestort, waardoor blussen van binnenuit niet meer mogelijk was. Daarom is ingezet op alleen blussen van buitenaf via het dak. Daar zijn gaten in gemaakt om beter te kunnen blussen. Om half 10 in de ochtend waren er nog diverse kleine, smeulende brandhaardjes te zien die nog helemaal uitgemaakt moeten worden.

Er zijn onder andere vier tankautospuiten en een hoogwerker aanwezig om de brand te bestrijden. Ook ons droneteam verleende assistentie om de brand zo effectief mogelijk te blussen en in beeld te krijgen. Hierdoor hebben we overslag naar andere woningen weten te voorkomen.

 • Update zondag 28 november 2021, 11:27

  De #woningbrand aan de Kardinaal van Rossumstraat @Gemeente_Dongen is uit, dus nu kan verder onderzoek plaatsvinden. Einde bericht.

 • Update zondag 28 november 2021, 09:37

  Bij de #woningbrand @Gemeente_Dongen zijn nog meerdere kleine, smeulende, brandhaardjes te zien. Blussen is lastig door instorting van het pand.

 • Update zondag 28 november 2021, 08:57

  Er is nog één persoon vermist bij de #woningbrand @Gemeente_Dongen. De politie doet verder onderzoek.

 • Update zondag 28 november 2021, 08:52

  De #bewoners en directe #buren van de #woningbrand @Gemeente_Dongen worden nog elders opgevangen. Andere #omwonenden konden rond 8 uur vanmorgen terug naar hun woning.

 • Update zondag 28 november 2021, 08:45

  Voor de bewoners van de woning aan de Kardinaal van Rossumstraat @Gemeente_Dongen is psychische hulp geregeld, want de impact is voor hen groot.

 • Update zondag 28 november 2021, 08:40

  De #brandweer is waarschijnlijk nog de hele morgen bezig om de #brand helemaal uit te krijgen @Gemeente_Dongen. Het pand is aan de achterzijde ingestort, waardoor het blussen langer duurt.

 • Update zondag 28 november 2021, 06:03

  Bij de #woningbrand aan de Kardinaal van Rossumstraat @Gemeente_Dongen zijn helaas meerdere personen gewond geraakt vannacht. Nog één persoon is vermist.

 • Update zondag 28 november 2021, 05:59

  De brandweer is nog druk bezig met de bestrijding van de #woningbrand @Gemeente_Dongen.

 • Update zondag 28 november 2021, 05:47

  Kijk voor meer informatie over de #woningbrand @Gemeente_Dongen op onze website via https://bit.ly/3xrJZs4

 • Update zondag 28 november 2021, 05:27

  Ook ons #droneteam is gealarmeerd om te ondersteunen bij de #bestrijding van de #woningbrand @Gemeente_Dongen.

 • Update zondag 28 november 2021, 05:24

  Bij de woningbrand @Gemeente_Dongen zijn meerdere #bewoners buiten opgevangen. Ook #buren zijn naar buiten gevlucht. Blijf uit de rook in de omgeving.

 • Update zondag 28 november 2021, 05:12

  De #woningbrand @Gemeente_Dongen is uitslaand. Er zijn meerdere eenheden ingezet.

 • Update zondag 28 november 2021, 05:11

  Last van #rook in de omgeving van de #Kardinaal van #Rossumstraat @Gemeente_Dongen? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook.

 • Update zondag 28 november 2021, 05:05

  De #brandweer is uitgerukt voor een grote #woningbrand aan de Kardinaal van Rossumstraat @Gemeente_Dongen.

3

Wat te doen bij...