Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Explosie oliebollenkraam Breepark Breda

donderdag 30 december 2021, 09:47
De brandweer is donderdagmorgen rond 09.30 uitgerukt voor een explosie bij een oliebollenkraam bij Breepark in Breda. Dit gebeurde op het plein waar zich ook de GGD priklocatie bevindt. Er zijn drie personen gewond geraakt.

Twee personen zijn ernstig gewond geraakt en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon is ook gewond geraakt, maar is samen met één van de andere slachtoffers met de ambulance meegegaan. 

Het gebied rond de oliebollenkraam is direct na de explosie afgezet door de aanwezige beveiliging van de GGD en de politie die al snel ter plaatse was. Hierdoor zijn omstanders meteen op afstand gehouden. De situatie is door de brandweer na aankomst snel veilig gesteld. De gasflessen werden buiten veilig opgesteld.

Doordat de oliebollenkraam bij de hoofdingang van de GGD priklocatie staat, is tijdelijk de oost ingang van de priklocatie extra open geweest. Afspraken konden dus gewoon doorgaan. Rond 11.15 is de hoofdingang weer geopend. 

 • Update donderdag 30 december 2021, 11:43

  De hoofdingang van de GGD priklocatie bij #Breepark @breda is gewoon weer open. Prikafspraken zijn, ondanks de explosie bij de #oliebollenkraam vanmorgen, de hele ochtend gewoon doorgegaan.

 • Update donderdag 30 december 2021, 10:19

  Bij de #oliebollenkraam bij #Breepark heeft de GGD de oost ingang van de priklocatie geopend, zodat je daar naar binnen kunt.

 • Update donderdag 30 december 2021, 10:10

  Bij de #explosie bij #Breepark @breda is één persoon ernstig gewond geraakt en met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Een tweede persoon heeft ook verwondingen opgelopen, maar wordt ter plekke verzorgd.

 • Update donderdag 30 december 2021, 09:55

  De situatie bij de #oliebollenkraam bij #Breepark @breda is veilig. De brandweer verleent eerste hulp aan enkele gewonden.

 • Update donderdag 30 december 2021, 09:51

  De #oliebollenkraam staat tegen een pand aan. De gasflessen staan buiten en veilig opgesteld. Er is geen lekkage meer aanwezig bij #Breepark @breda.

 • Update donderdag 30 december 2021, 09:49

  De brandweer is uitgerukt voor een explosie bij een #oliebollenkraam bij #Breepark aan de Bavelseparklaan @breda. Volg de aanwijzingen van de politie op en blijf op afstand!