Skip to Content
Werkende Man Achter Laptop
Vacature 36 uur Breda, Tramsingel Reageren voor: 24 mei 2022

Adviseur Risicobeheersing C

Houd jij van een uitdaging?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste adviseur Risicobeheersing voor het gebiedsteam De Baronie,
1fte (32-36 uur) met standplaats Breda of Oosterhout.

De vacature wordt eerst intern, mogelijk daarna extern opengesteld.
Direct solliciteren
Wat is de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (Veiligheidsregio MWB) is een netwerkorganisatie. In onze regio werken 24 gemeenten, de brandweer, de politie, de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en het Openbaar Ministerie samen. Vaste samenwerkingspartners zijn de waterschappen, de GGD, de omgevingsdienst en defensie. Daarnaast hebben we een omvangrijk netwerk van partijen waarmee we samenwerken. Denk daarbij aan Rijkswaterstaat, het Rode Kruis, de KNRM, de KBO, de Brabantse werkgeversvereniging, Essent, Brabant Water, etc.

De grootste uitdaging voor Veiligheidsregio MWB en haar netwerkpartners is de samenleving voorbereiden op de (ongekende) risico’s binnen onze regio door:
- Vergroten van handelingsbekwaamheid en zelfredzaamheid inwoners;
- Vergroten veiligheid en veerkracht in specifieke gebieden en op belangrijke thema’s;
- Leveren van een hulpvaardige en slagvaardige inzet.

De sector Risico- en Crisisbeheersing
Met het oog op de ontwikkelingen in de maatschappij ontwikkelt de sector RBCB zich tot een wendbare kennis- en netwerkorganisatie met een bredere risicobril ook op nieuwe risico's.

De sector RBCB beweegt mee met de sterk veranderende ontwikkelingen in de omgeving en wet- en regelgeving zoals de Omgevingswet. Er zijn twee belangrijke bewegingen waar jij aan bij kan gaan dragen, namelijk de verbreding van brandveiligheid naar fysieke veiligheid en de integratie van risico- en crisisbeheersing.

De adviseurs RB en CB zullen steeds meer in co-creatie met elkaar integraal adviseren op vraagstukken vanuit de leefomgeving. Advisering door de veiligheidsregio is klant-, risico- en situatiegericht maatwerk en wordt mede bepaald door de ambitie van gemeenten.

De afdeling
De sector Risico- en Crisisbeheersing kent 3 gebiedsteams Risicobeheersing, namelijk Markiezaten, De Baronie en Hart van Brabant. De werkzaamheden van Risicobeheersing bestaan voornamelijk uit advisering en toezicht in het kader van omgevingsveiligheid.  Daarbij passen we de uitgangspunten van risicogericht adviseren toe: integraliteit van brandveiligheid en fysieke veiligheid, risicobenadering, veiligheidsbewustzijn en eigen verantwoordelijkheid. Dat doen we ten behoeve van gemeenten, maar we richten ons ook op architecten, bouwers, gebruikers van objecten, organisatoren van evenementen, bedrijven, maatschappelijke instellingen en burgers.
Als Adviseur RBCB heb je een adviseursrol op het gebied van risicobeheersing. Je wordt op basis van je kwaliteiten en achtergrond binnen het gebiedsteam ingezet op bepaalde vraagstukken.
Taken die horen bij deze functie zijn onder andere:
 • Je adviseert risicogericht en integraal over specialistische vraagstukken op het vakgebied van Risicobeheersing, en in hoofdzaak op de taakvelden Veilig Bouwen, Veilig Gebruik & Toezicht, en Omgevingsveiligheid.
 • Je controleert en toetst aan wetgeving, interne regels, verordeningen of andere informatie en geeft (deel)adviezen in de beleidsuitvoering op het vakgebied.
 • Neemt deel aan verschillende werkgroepen binnen de regio. Je haalt binnen het eigen werkgebied trends en ontwikkelingen op en vertaalt deze voor het eigen vakgebied
 • Je neemt deel aan projecten en leidt kleinere projecten.,
 • Je signaleert knelpunten en draagt zorg voor verbetering.
 • Je draagt zorg voor in- en externe afstemming, je bent aanspreekpunt met betrekking tot het toepassen en interpreteren van vastgesteld beleid. Je verdedigt het standpunt van de organisatie.
 • Je bent ambassadeur van de VRMWB en geeft voorlichting en informatie over het betreffende eigen vakgebied.

PROFIEL ADVISEUR RISICOBEHEERSING
Niet jouw positie, maar jouw kennis, vaardigheden en houding maken dat anderen respect hebben voor jou en jouw adviezen. Jij hebt oog voor de risico’s in de omgeving, jij bent je bewust van de maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen die relevant zijn voor jouw functie. Jij gaat voor een objectieve oordeelsvorming, bent accuraat en bent je ervan bewust dat jouw meerwaarde in belangrijke mate wordt bepaald door jouw team en jouw netwerk. Jij kent de sterke punten en de valkuilen van jezelf en ook die van je collega's en je maakt gebruik van hun kwaliteiten. Jij voelt je eigenaar van jouw werk, maar óók van dat van jouw collega’s!   

Jij werkt zelfstandig, jij bent oprecht nieuwsgierig, staat open voor veranderingen, grijpt kansen. Jij bent stressbestendig en stapt regelmatig uit je comfortzone en ervaart wat dat allemaal oplevert. Jij vraagt actief en laagdrempelig om feedback en geeft deze ook terug en investeert daarmee in het permanent streven naar verbetering van de adviesrol.

Zo ben en blijf je behulpzaam, deskundig en daadkrachtig!
FUNCTIE-EISEN
 • HBO werk- en denkniveau
 • Een succesvol afgeronde opleiding Specialist Brandpreventie of de bereidheid om deze opleiding te volgen.
 • Kennis van brandveiligheid, wetgeving en procedures op onderdelen van het betreffende terrein en het kunnen toepassen hiervan.
 • Vaardigheid in het opstellen van nota’s en adviezen.
 • Ervaring met project- en procesmatig werken.
ARBEIDSVOORWAARDEN
 • De functie is ingedeeld in schaal 9 max. € 4.208,- bruto per maand (36 uur) op peildatum 1 april 2022;
 • Een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
 • Een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering. 
 • Tijd- en plaats onafhankelijk werken en een thuiswerkvergoeding
 • Je wordt nu geplaatst in het gebiedsteam De Baronie. Als dat nodig is kun je ter ondersteuning ook in de andere gebiedsteams ingezet worden.

Sector Risico- en Crisisbeheersing | gebiedsteam De Baronie

WIL JE REAGEREN?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 23 mei voor 12.00 uur via de aangegeven sollicitatiebutton toe. De vacature wordt eerst intern, mogelijk daarna extern opengesteld. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 31 mei 2022, hou deze datum dus aub vrij in jouw agenda.
Een selectie- of ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Vragen
Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Menno Roelofs, afdelingshoofd Gebiedsteam RB De Baronie, bereikbaar op telefoonnummer 06-51925240.

Uiterlijke datum reactie: 24 mei 2022