Spring naar inhoud
Werving en selectie
Vacature 28 - 36 uur Breda Reageren voor: 01 januari 2024

Adviseur Risicocommunicatie

Wil je dat jouw werk er echt toe doet? De veiligheidsregio is elke dag bezig met het voorkomen van rampen en crises in de regio Midden- en West-Brabant. En met de coördinatie van hulpverlenende partijen, als er echt iets gebeurt. Een grote brand, overstroming, extreem weer, gevaarlijke stoffen, infectieziekten, uitval van elektriciteit… door jouw bijdrage als adviseur risicocommunicatie weten de inwoners van onze 24 gemeenten wat zij moeten doen om dit soort risico’s te voorkomen en de schade te beperken als het dan toch gebeurt. Wil jij bijdragen aan een veiligere regio?  

Over Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Bij het waarborgen van de veiligheid in onze regio komt veel kijken. Daarom doen we dit niet alleen. Hiervoor werken 24 gemeenten, de brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio), het Openbaar Ministerie en nog veel meer vaste partners samen. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is dan ook een netwerkorganisatie. Samen bereiden we de samenleving binnen onze regio voor op (ongekende) risico’s. 

Over de afdeling crisisbeheersing 
De afdeling heeft een voorbereidende en coördinerende rol binnen de rampenbestrijding en crisisbeheersing. De collega’s (31 fte) zorgen ervoor dat in geval van een crisis de betrokken diensten als één samenhangende organisatie functioneren. De afdeling crisisbeheersing is onderverdeeld in drie onderdelen: Risicomonitoring, Informatie gestuurde Veiligheid, MOTOTEL en Multi Disciplinaire Planvorming. Jij gaat deel uitmaken van het onderdeel Multi Disciplinaire Planvorming.  
 

Jij geeft, samen met je collega’s van o.a. crisisbeheersing, communicatie en veilig leven, invulling aan de risicocommunicatie thema’s en draagt voorstellen aan voor het ontwikkelen van het risicocommunicatie beleid. Daarnaast ga je aan de slag met: 

  • het uitvoeren van de risicocommunicatie strategie; 
  • het aanleveren van content en vormgeving met betrekking tot risicocommunicatie campagnes en andere communicatiemiddelen; 
  • het vertalen van de communicatie-aanpak naar een concreet product; 
  • het deelnemen en leiden van projecten; 
  • het bouwen van een netwerk. 

Je eerste opdracht is je bijdrage aan de risicocommunicatie inzake de thema’s natuurbrandbeheersing en extreem weer.

Je hebt een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een MBO+ communicatie opleiding en minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je bent creatief, bent een social media expert, houdt van fotografie, vormgeving en video’s maken. Je hebt een goede pen en bent pragmatisch aangelegd. Je bent een verbinder en netwerker in hart en nieren. Je hebt affiniteit met hulpverleningsdiensten en hebt daarnaast goede politiek/bestuurlijke voelsprieten.  

 

Als adviseur risicocommunicatie bij de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heb je belangrijk werk met maatschappelijke impact. Je draagt bij aan de veiligheid in onze regio, nu en in de toekomst. Wij bieden jou voldoende uitdaging en werkplezier. 

  • Een functie voor minimaal 28 tot 36 uur per week; 
  • Een salaris indicatief in schaal 9 (max. € 4.537,- bruto per maand bij 36 uur). 
  • Een Individueel Keuze Budget (18,63% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden; 
  • Je standplaats is Breda maar wij werken tijd- en plaats onafhankelijk; 
  • Een goede pensioenregeling; 

Zie je jezelf een bijdrage leveren aan deze dynamische wereld van crisisbeheersing en denk je te passen in de werkwijze van de afdeling, aarzel dan niet en solliciteer. Wil je er meer over weten of heb je vragen, dan kun je terecht bij Marcel de Jong, afdelingshoofd Crisisbeheersing (06-53321072, [email protected]). Je sollicitatie kun je ook aan hem richten.   

Solliciteren kan heel eenvoudig via onderstaande button. We zien je cv en korte motivatie graag tegemoet. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onze vacature blijft openstaan tot we de juiste kandidaat hebben gevonden. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.