Spring naar inhoud
Werving en selectie
Vacature 28 - 36 uur Breda Reageren voor: 01 januari 2024

Beleidsadviseur Crisisbeheersing

Het werk bij veiligheidsregio Midden- en West Brabant doet er toe. Dat ervaren onze collega’s dagelijks. Jíj kan hier onderdeel van uitmaken.  

Wij zijn op zoek naar een ervaren adviseur die graag complexe projecten en thema’s aanpakt rondom Risicomonitoring, Informatiegestuurde Veiligheid en een (flexibele) inzet van de crisisorganisatie. Je weet daarin mensen en hun belangen te verbinden en op te staan in tijden van dreigende (langlopende) crises om deze samen met onze ketenpartners te beslechten. 

Over Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant 
Bij het waarborgen van de veiligheid in onze regio komt veel kijken. Daarom doen we dit niet alleen. Hiervoor werken 24 gemeenten, de brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio), het Openbaar Ministerie en nog veel meer vaste partners samen. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is dan ook een netwerkorganisatie. Samen bereiden we de samenleving binnen onze regio voor op (ongekende) risico’s. 

 

Een grote (asbest-)brand of verkeersongeval, de crisisnoodopvang, een pandemie, allemaal voorbeelden van incidenten waarbij de Veiligheidsregio een rol speelt. Dit doen wij samen met de brandweer, politie, geneeskundige diensten, gemeenten én (vitale) partners.  

Maar ook vóór een incident daadwerkelijk plaatsvindt, kijken wij continu naar wat er in de regio gebeurt en wat er op ons afkomt. Daarin werken we nauw samen met onze partners en proberen wij de risico's te in kaart te brengen en daar waar mogelijk te beïnvloeden. 

De afdeling Crisisbeheersing bestaat uit 30 collega’s die verantwoordelijk zijn voor het multidisciplinair voorbereiden van de crisisorganisatie. De afdeling is regionaal en landelijk sterk in ontwikkeling. De uitdagingen waar wij voor staan zijn o.a. de doorontwikkeling van onze regionale crisisorganisatie, risicomonitoring en planvorming tot opleiden, trainen en oefenen én kwaliteitszorg. 

Jij focust je op de flexibele inzet van de crisisorganisatie voor sluimerende en/of langdurige crises. Je maakt inzichtelijk welke collega's in de organisatie met hun kwaliteiten een waardevolle bijdragen kunnen leveren bij langdurige incidenten. Hiervoor ontwerp en organiseer je introductie- en voorlichtingsprogramma’s.   

Je beheert de multidisciplinaire piketfunctionarissen van Leiding & Coördinatie en Informatiemanagement in termen van periodieke afstemming, vakbekwaamheid, facilitaire ondersteuning en afstemming met andere onderdelen van de organisatie zoals de Calamiteitencoördinatoren op de meldkamer en de domeinen Risicomonitoring en Multidisciplinaire Voorbereiding.  

Ten behoeve van onze voorbereiding en het optreden bij nieuwe of actuele risico’s ben jij de aangewezen persoon om partners aan tafel te zetten. Informatie vergaren, duiding geven aan een mogelijke impact, het maken van scenario's en het vertalen naar een concrete actiepunten.  

Tijdens langdurige inzetten van de crisisorganisatie treed jij op als projectleider van de multidisciplinaire crisisorganisatie. Voor de continuïteit van het projectleiderschap draag jij ook zorg voor goed opgeleid en vakbekwame collega projectleiders. 

Je neemt deel namens Crisisbeheersing aan diverse (inter)regionale en landelijke overleggen. Je volgt de ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar concrete opgaven én omzetten naar resultaten voor onze regio. Hierbij leg je de nodige dwarsverbanden naar andere collega’s/onderwerpen. 
 

Je staat stevig in je schoenen, neemt van nature het initiatief en weet om te gaan met verschillende belangen. Je bent enthousiast en krijgt energie van het werken in een werkomgeving die constant in beweging is. Je bent in staat om de kern van complexe vraagstukken te doorgronden en te vertalen naar (een aanpak en resultaten voor) ons werkveld: je schakelt moeiteloos van strategie naar uitvoering. 

Wij vragen 
  • HBO+ / WO werk- en denkniveau 
  • Aantoonbare ervaring als beleidsadviseur en projectleider van complexe projecten. 
  • Ruime kennis en ervaring van de multidisciplinaire risico’s en (kolom)processen in het kader van risico- en crisisbeheersing. 
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en organisatie sensitiviteit i.v.m. met strategische belangen van onze netwerkpartners.  
  • Je beschikt over een rijbewijs B   

Als beleidsadviseur bij de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heb je belangrijk werk met maatschappelijke impact. Je draagt bij aan de veiligheid in onze regio, nu en in de toekomst. Wij bieden jou voldoende uitdaging en werkplezier. 

  • Een functie voor 36 uur per week; 
  • Een salaris indicatief in schaal 11 (max. € 5.725,- bruto per maand bij 36 uur); 
  • Een Individueel Keuze Budget (18,63% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden; 
  • Je standplaats is Breda maar wij werken tijd- en plaats onafhankelijk; 
  • Een goede pensioenregeling; 

Zie je jezelf een bijdrage leveren aan deze dynamische wereld van crisisbeheersing en denk je te passen in de werkwijze van de afdeling, aarzel dan niet en solliciteer. Wil je er meer over weten of heb je vragen, dan kun je terecht bij Marcel de Jong, afdelingshoofd Crisisbeheersing (06-53321072, [email protected]). Je sollicitatie kun je ook aan hem richten.   

Solliciteren kan heel eenvoudig via onderstaande button. We zien je cv en korte motivatie graag tegemoet. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onze vacature blijft openstaan tot we de juiste kandidaat hebben gevonden. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.