Spring naar inhoud
Vacature Bergen op Zoom Reageren voor: 02 augustus 2024

Calamiteitencoördinator (CaCo)

Werk doen waarmee je het verschil maakt? Bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kan dat. Dankzij jouw coördinerende en verbindende skills, je vermogen om snel te schakelen en je helikopterview weet jij de gemeenschappelijke meldkamer op weg te helpen. De burger, collega’s en partners rekenen op jou!

Wat ga je doen?

De meeste diensten draai je in een 24/7 rooster op de meldkamer die ten dienste staat van de veiligheidsregio's Zeeland en Midden- en West-Brabant. Als CaCo maak je daar bij incidenten het verschil in het “gouden uur". Je creëert een juist startbeeld voor de crisisfunctionarissen, laat de verschillende disciplines samenwerken en het contacteert de diverse multi-partners als een Rijkswaterstaat en Waterschappen. Dat is niet alleen personeel op straat, maar kunnen ook collega’s van de gemeenten zijn. Bovendien heb je er als CaCo de rol van “informatiemakelaar” en voorzie je in de juiste informatie op de juiste plaats om crises voorkomen, beperken of bestrijden. Je verbindt, vertaalt en adviseert waar nodig binnen het multidisciplinaire speelveld vooral tussen brandweer, politie, ambulancedienst en bevolkingszorg. Je houdt derhalve elke expertise en specialisme in acht.

Tijdens dagdiensten draag je binnen de afdeling Crisisbeheersing bij aan diverse crisis gerelateerde onderwerpen om je vooral beter voor te bereiden en te positioneren op de meldkamer.

Je houdt je onder andere bezig met:

· De doorontwikkeling van multidisciplinaire meldkamerprocessen;

· Het voortdurend input leveren en monitoren van het risicobeeld;

· Het ondersteunen van collega’s op de meldkamer;

· Overzicht houden over multidisciplinaire incidenten;

· Leiding geven aan het multidisciplinaire meldkamerproces.

Je werkt voor en met de beide afdelingen Crisisbeheersing (Zeeland / Midden-en West-Brabant) binnen het team van calamiteitencoördinatoren, waarbij ieder zijn eigen taakaccent heeft. Je werkt als CaCo vooral in 24/7 diensten (ochtend- avond-nacht) afgewisseld met dagdiensten (kantoorwerkzaamheden - werken aan je taakaccent).

Sluit jij je aan bij ons team van 8 collega’s?

Wat breng je mee?

Als CaCo ben je verbindend, analytisch en stressbestendig. Je vindt het een uitdaging om crises in juiste banen te leiden, maar het is voor jou net zo’n sport om als ambassadeur zelfstandig aan de slag te gaan binnen de diverse samenwerkingsverbanden. Je beschikt over een dienstverlenende grondhouding en je denkt in praktische oplossingen.

Daarnaast neem je mee:

· Goed in plannen en organiseren;

· Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;

· HBO werk- en denkniveau;

· Affiniteit met digitale systemen;

· Opleiding tot CaCo is een pré, dan wel heb je de opleiding te volgen.

Over Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Samen maken we de regio veiliger is onze missie. Dit doen we voor de veiligheid van de inwoners van onze 24 gemeenten. We werken aan het voorkomen van incidenten en het verkleinen van risico’s in de regio én we staan 24/7 paraat voor de bestrijding van incidenten, klassieke rampen en moderne crises. Daarvoor bundelen we de krachten van inwoners, ondernemers, bestuurders, partners, hulpverleners en onze medewerkers. We zijn zowel een netwerkorganisatie als een krachtige hulpdienst.

Dit bieden wij

Als CaCo treedt je in dienst bij de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, maar ben je ook actief voor de Veiligheidsregio Zeeland. Je vervult belangrijk werk met maatschappelijke impact. Je draagt onder andere bij aan de multidisciplinaire meldkamerprocessen voor meerdere spelers in het veiligheidsdomein.

Daarnaast bieden wij 

  • Een functie voor 36 uur per week;
  • Een salaris binnen schaal 9 (max. € 4.835,- bruto per maand bij 36 uur);
  • Een ORT vergoeding
  • Een Individueel Keuze Budget (18,63% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden;
  • De standplaats wordt Bergen op Zoom

Wij leren je graag kennen

Heb je naar aanleiding van onze vacature nog vragen? Dan kan je bellen of mailen met Marcel de Jong (Afdelingshoofd Crisisbeheersing 06-53321072 / marcel.de.jong@brandweermwb.nl). Voor algemene vragen over de sollicitatieprocedure of werken bij de Veiligheidsregio kan je mailen naar werkenbij@vrmwb.nl.

Solliciteren kan eenvoudig middels onderstaand formulier. We zien je cv en korte motivatie graag tegemoet. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onze vacature blijft openstaan tot we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.