Skip to Content
Persoon achter laptop
Vacature 32 - 36 uur Breda Reageren voor: 04 september 2022

HR-adviseur

Ben je op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan?

Wij zoeken een HR-adviseur die ons HR team komt versterken!
(32/36 uur per week, locatie Breda)
Direct solliciteren
Bij wie kom je te werken?

Je komt te werken bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant VRMWB). De VRMWB is een netwerkorganisatie waar 24 gemeenten, de brandweer, de politie, de Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio (GHOR) en het Openbaar Ministerie samen werken aan veiligheid en veerkracht. VRMWB is een krachtige en gerespecteerde hulpdienst. Met onze brandweer, crisisteams en centralisten staan wij 24/7 klaar om hulp te bieden. Samen met onze collega hulpverleners en de gemeenten hebben we een krachtige crisisorganisatie staan.

Veiligheid: Dynamisch en volop in beweging

De samenleving en onze omgeving veranderen in een razendsnel tempo. Dit is van invloed op ons functioneren als Veiligheidsregio. Fysieke veiligheid en de klassieke incidenten zijn niet meer ons enige aandachtsveld. De Veiligheidsregio heeft ook een rol bij andersoortige gebeurtenissen en ontwikkelingen. Deze kan coördinerend zijn, regisserend, ondersteunend of soms zelfs leidend. Voorbeelden: opvang vluchtelingen, vuurwerkproblematiek, boerenprotesten en uiteraard de corona- en Oekraïnecrisis. Hierbij hoort ook het weerbaarder en zelfredzamer maken van de samenleving. Daarnaast spelen algemene trends als een veranderende arbeidsmarkt, de veranderende bevolkingssamenstelling, snelle technologische ontwikkelingen, klimaatverandering, energietransitie en verduurzaming van de samenleving.

De afdeling HR

HR valt als afdeling binnen de sector Strategie & Bedrijfsvoering. HR adviseert en ondersteunt de afdelingen uit het primaire proces. De afdeling bestaat uit: 5 HR-adviseurs, een organisatieadviseur, een coördinator vitaliteit, 4 HR-medewerkers, 2 salarisadministrateurs, 1 functioneel beheerder, 4 collega’s van Arbo, en 1 afdelingshoofd.
Wat ga je doen?

Jij bent een belangrijke spil in de organisatie. Jij ziet ontwikkelingen binnen de organisatie, adviseert leidinggevenden en collega’s en denkt mee in HR-projecten en organisatieontwikkeling. Het reguliere advieswerk behoort tot jouw takenpakket, maar je doet meer. Een meer strategische kijk op zaken, daarin mee denken, en daardoor projecten kunnen begeleiden en verder helpen, hoort er echt bij. Daarom is deze uitdaging zo mooi: niet alleen op tactisch niveau meedenken, maar op strategisch niveau vorm kunnen geven.

Dit doe je niet alleen. Samen met jouw collega HR-adviseurs, afdelingshoofd en andere adviseurs – ondersteund door een goed draaiende HR-desk – kun jij ook echt die rol pakken! Daarnaast daag je het management uit op belangrijke HR-thema’s en adviseer je hen op het gebied van leiderschap. Ook fungeer je als sparringpartner voor het management bij organisatorische, juridische en mobiliteitsvraagstukken.
Wat vragen wij?

Wij zoeken iemand die zich hier echt voor wil inzetten en in staat is op een strategisch niveau mee te denken. Daarnaast moet jij mede vorm kunnen geven aan de doorontwikkeling van de organisatie en het integraal leiderschap daarbinnen, procesoptimalisatie en integrale trajecten en projecten.

Jij:
 • Maakt ons blij;
 • Bent academisch opgeleid in een aansluitende richting (zoals personeels- of organisatiewetenschappen) hebt een goed strategisch inzicht;
 • Je bent analytisch en beschikt over genoeg organisatiesensitiviteit;
 • Bent een stevige sparringpartner waar leidinggevenden graag mee aan tafel zitten;
 • Denkt in realistische mogelijkheden;
 • Bent een teamspeler;
 • Staat positief tegenover veranderingen;
 • Je bent gedreven;
 • Hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Ervaring binnen de overheid is een pre.
Wat bieden wij?
 • Een tijdelijke aanstelling voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot vaste aanstelling;
 • Een bruto salaris tussen de €3701 en €5372 bruto per maand (schaal 11 CAR/UWO);
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het bruto jaarsalaris dat je kunt laten uitbetalen of inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding woon/werkverkeer, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets of extra vakantie uren;
 • Thuiswerkvergoeding van €2,- per thuisgewerkte dag;
 • Een jaarlijkse tegemoetkoming voor jouw zorgverzekering van €168,-.
 • Een goede pensioenregeling en een mogelijkheid tot deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Minimaal 144 vakantie-uren per jaar, plus 26,7 uur lokaal bovenwettelijk verlof;
 • Je krijgt een telefoon en laptop in bruikleen.

Je standplaats is Breda. Tijd- en plaats onafhankelijk werken is onderdeel van de functie. De zakelijke dienstreizen worden vergoed. De VRMWB kent geen vergoeding voor het woon-werkverkeer. Een kilometervergoeding kan wel met een gunstige fiscale regeling uitgeruild worden met het IKB.

VRMWB

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving en kon je ook overwegend vinkjes zetten? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en een pakkende, korte motivatiebrief waarin je aangeeft waarom dit jouw baan is en wat je ons kunt bieden in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot en met 4 september. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 12 en 14 september. Op basis daarvan wordt een vervolg gepland. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor inhoudelijke informatie over deze functie kan je (i.v.m. vakantie) vanaf 8 augustus contact opnemen met Richard Holl (afdelingshoofd HR, tel. 06-55762496). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Uiterlijke datum reactie: 04 september 2022