Spring naar inhoud
Groepsfoto collega's en partners VRMWB
Vacature 32 - 36 uur Breda Reageren voor: 24 april 2024

HR-desk medewerker

Jij draagt direct bij aan de ondersteuning van het personeel van de Veiligheidsregio. VRMWB is een krachtige hulpdienst. Met onze brandweer, crisisteams en centralisten staan wij 24/7 klaar om hulp te bieden. Jij draagt dus indirect ook een steentje bij aan de veiligheid bij jou in de buurt.

Wat ga je doen?

Elke dag is anders bij de HR-desk. De ene dag beantwoord je allerlei vragen van lijnmanagers en medewerkers, die per telefoon óf mail binnenkomen. De vragen kunnen gaan over de salarisstrook, het verzuim, verlof, werving & selectie, en alles wat betrekking heeft op de in-, door- en uitstroom van personeel binnen een organisatie. Daarnaast ben je druk bezig met het verwerken van (salaris) mutaties in het personeelsregistratie systeem (op dit moment ADP WorkForce) en het opstellen en afhandelen van correspondentie.  Naast deze werkzaamheden lever je een bijdrage aan één van de vele projecten en/of HR-thema’s binnen het team HR. Voorbeelden hiervan zijn HR-communicatie, HR-data en informatie, arbo/vitaliteit, stages, personeelshandboek bijhouden en digitale verbeterprocessen.

HR valt als afdeling binnen de sector Strategie & Bedrijfsvoering. Deze afdeling bestaat uit organisatie- en HR adviseurs, Arbo, personeels- en salarisadministratie en recruitment.  Sluit jij je aan bij onze afdeling van 20 collega’s?

Wat breng je mee?

Ons team is op zoek naar een aanpakker. Iemand die graag samen met ons de handen uit de mouwen steekt. Jij staat sterk in je schoenen en weet de juiste prioriteiten te stellen. Je bent communicatief sterk (zowel in woord al geschrift) en weet verwachtingen goed te managen.

Daarnaast breng je mee:

 • Kennis om te werken met regels en (HR) procedures;
 • Kennis van CAO’s en rechtspositie (bijvoorbeeld CAO gemeenten);
 • Ervaring met digitale personeelsregistratie systeem, eHRM (AFAS is een pré) en Excel;
 • Affiniteit met het maken van rapportages;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Ervaring binnen de overheid is een pré;
 • Een afgeronde MBO 4 opleiding (een extra plusje als dit een HR gerelateerde opleiding is).

Over Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Bij het waarborgen van de veiligheid in onze regio komt veel kijken. Daarom doen we dit niet alleen. Hiervoor werken 24 gemeenten, de brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio), het Openbaar Ministerie en nog veel meer vaste partners samen. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is dan ook een netwerkorganisatie. Samen bereiden we de samenleving binnen onze regio voor op (ongekende) risico’s.

Dit bieden wij

 • Een functie voor 32-36 uur per week;
 • Een salaris binnen schaal 8 (max. € 4.043,- bruto per maand bij 36 uur);
 • Een Individueel Keuze Budget (18,63% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden;
 • De standplaats is Breda, maar je bent ook met regelmaat op locatie bij de klant om af te stemmen met je collega’s over allerlei zaken gericht op verwerking in de personeelsadministratie.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag;
 • Een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wij leren je graag kennen

Heb je naar aanleiding van onze vacature nog vragen? Dan kan je bellen of mailen met Richard Holl (Afdelingshoofd HR 06-55762496 / richard.holl@vrmwb.nl). Voor algemene vragen over de sollicitatieprocedure of werken bij de Veiligheidsregio kan je mailen naar werkenbij@vrmwb.nl.

Solliciteren kan eenvoudig middels onderstaand formulier. We zien je cv en korte motivatie graag tegemoet. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onze vacature blijft openstaan tot we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.