Spring naar inhoud
Vacature 32 - 36 uur Breda Reageren voor: 02 juni 2024

IT Service Manager

Werk doen waarmee je het verschil maakt? Bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kan dat. Met jouw vermogen om de IT dienstverlening zo efficiƫnt en effectief mogelijk in te zetten,draag jij bij aan de optimalisatie van de informatiepositie van de Veiligheidsregio. Benieuwd hoe? Lees dan verder

Wat ga je doen?

De afdeling Informatisering is gestart met de voorbereidingen voor de ICT aanbestedingen van Werkplek/M365, Azure Cloud en Connectiviteit. Hierbij is voor een multi sourcingsstrategie gekozen. Eind juni 2025 is deze transitie afgerond, waardoor we nu op zoek zijn naar een IT Service Manager die mee kan denken over de invulling van regie, service integratie en de inrichting van gebruikersondersteuning. Daarnaast initieer je leveranciersmanagement gesprekken met applicatie eigenaren van de afdeling Inkoop. Voor de leveranciers van met name SaaS en Cloud diensten ben je eerste aanspreekpunt voor het doorontwikkelen van de te leveren diensten.

Jouw ambitie is om de IT dienstverlening zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten voor onze organisatie.

Je past de uitgangspunten van de afdeling Informatisering op het gebied van Informatiebeveiliging en opvolging van de Baseline Informatiebeveiliging (BIO), SaaS tenzij en Microsoft (365 en Azure) tenzij, de referentiearchitectuur van de Veiligheidsregio’s (VeRa), BiSL en de omgang met persoonsgegevens (AVG) toe op IT diensten.

Taken die horen bij deze functie zijn onder andere:

 • Gedurende aanbestedingstrajecten geef je input over regie, service integratie en de beoogde leveranciersrelatie, signaleer je verbeterpunten ten aanzien van de huidige situatie en beoordeel je SLA’s van inschrijvende partijen.
 • In afstemming met vertegenwoordigers van de afdeling Inkoop en Informatisering stel je beleid op rondom contract- en leveranciersbeleid. Evaluatie en reflectie zorgt ervoor dat het contract- en leveranciersbeleid ook aangepast wordt.
 • Als IT Service Manager adviseer je over complexe I-onderwerpen op tactisch en/of operationeel niveau. Je houdt hier rekening met de informatiebeveiliging en architectuur zoals die bij de VRMWB wordt gehanteerd.
 • In je functie van IT Service Manager voer je samen met de applicatie-eigenaar, functioneel beheerder en de afdeling Inkoop de contract- en leveranciersgesprekken. Je onderhoudt relaties en controleert of wat is afgesproken ook wordt opgeleverd.
 • Je bewaakt de kwaliteit van dienstverlening. Als IT Service Manager weet je wanneer afspraken en SLA’s over de te leveren dienstverlening aangepast moeten worden zodat ze optimaal blijven aansluiten op de behoefte van de VRMWB organisatie. Je evalueert de vaak langdurige relaties met IT leveranciers en bouwt aan partnership.
 • Je escaleert op tactisch niveau richting IT leverancier, op het moment dat de IT dienstverlening niet naar behoren fungeert of incidenten niet tijdig opgelost worden.  
 • Samen met de collega’s van de afdeling Informatisering bespreek je nieuwe ontwikkelingen en zorg je ervoor dat bestaande en nieuwe SaaS of Cloud diensten optimaal aansluiten bij de architectuur en het informatiebeveiligingsbeleid. Je werkt intensief samen in adviestrajecten of projecten.

Je komt te werken op de afdeling Informatisering. We zijn een hecht en enthousiast team van 16 fte met een Afdelingshoofd, Strategisch Adviseur, CISO, Solution Architecten, Projectleiders en Adviseurs,  Developers, I-coach en Functioneel Beheer. Onze verantwoordelijkheid is de regie over de Informatievoorziening. Dit doen we samen met het Programma Informatiepositie en de afdeling Informatie, Onderzoek en Analyse (IOA) in een development- en data-analyseteam. We werken aan een wendbare en duurzame Veiligheidsregio.

Wat breng je mee?

Je bent (organisatie) sensitief en weet de behoeften van de organisatie te vertalen naar oplossingsrichtingen waarbij je gevoeligheden signaleert. Je werkt op basis van gelijkwaardigheid en zoekt verbinding met de interne organisatie en IT leveranciers. Je bent een netwerker en je bent gewend om binnen een politiek-bestuurlijke omgeving in multidisciplinair verband samen te werken.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de functie van IT Service Manager of een gelijkwaardige functie;
 • Een analytisch inzicht en een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
 • Een integere, accurate, flexibele, resultaat- en samenwerkingsgerichte instelling.
 • Ruime aanvullende kennis en ervaring op het IT vakgebied. Een afgeronde opleiding op HBO-niveau. Bij voorkeur  op het gebied van Informatiedienstverlening en -Management (IDM), Bedrijfskundige Informatica, Business IT & Management of vergelijkbaar;
 • In het bezit van Certificeringen ITIL Service Management en BiSL Foundation, of bereid deze te behalen;
 • Ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de organisatie en het doen van voorstellen.

Over Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Bij het waarborgen van de veiligheid in onze regio komt veel kijken. Daarom doen we dit niet alleen. Hiervoor werken 24 gemeenten, de brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio), het Openbaar Ministerie en nog veel meer vaste partners samen. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is dan ook een netwerkorganisatie. Samen bereiden we de samenleving binnen onze regio voor op (ongekende) risico’s.

Dit bieden wij

 • Een functie voor 32-36 uur per week;
 • Een salaris binnen schaal 11 (max. € 5.773,- bruto per maand bij 36 uur);
 • Een Individueel Keuze Budget (18,63% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden;
 • Tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Je werkt zowel op locaties in de regio als vanuit thuis;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag;
 • Een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering. 

Wij leren je graag kennen

Heb je naar aanleiding van onze vacature nog vragen? Dan kan je bellen of mailen met Gerard Palma (Afdelingshoofd Informatisering 06-51587027 / gerard.palma@vrmwb.nl). Voor algemene vragen over de sollicitatieprocedure of werken bij de Veiligheidsregio kan je mailen naar werkenbij@vrmwb.nl.

Solliciteren kan eenvoudig middels onderstaand formulier. We zien je cv en korte motivatie graag tegemoet. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onze vacature blijft openstaan tot we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.