Skip to Content
RISK FACTORY Bezoek BS De Griffioen (6)
Vacature 36 uur Risk Factory, Geertruidenberg Reageren voor: 23 mei 2022

Medewerker Risk Factory

Medewerker Risk Factory 

VEILIGHEIDSREGIO MIDDEN- EN WEST-BRABANT

Inspirerend, daadkrachtig en koersvast
Direct solliciteren
DE VEILIGHEIDSREGIO
Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) is een samenwerkingsverband tussen de 24 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West-Brabant te vergroten en beter voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de 24 gemeenten, de GHOR (geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat deze verschillende diensten en besturen in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

PROGRAMMA REDZAME SAMENLEVING
Een van de speerpunten van VRMWB is om de redzaamheid en het veiligheidsbesef bij diverse doelgroepen te vergroten. Dit valt onder het programma Redzame Samenleving. Eén van de manieren waarop we dat doen, is door het opzetten van een Risk Factory samen met onze partners. Deze is inmiddels officieel geopend en zit nog in de startfase. Wanneer de Risk Factory volledig draait, wordt het onderdeel van de sector Risicobeheersing/Crisisbeheersing (RB/CB).

DE RISK FACTORY
In de Risk Factory worden 10-12-jarigen bewust gemaakt van de risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid via nagebootste praktijksituaties. Zij leren vervolgens op interactieve wijze hoe ze in zo’n situatie moeten handelen. De situaties gaan onder andere over brandgevaar, over risico’s van internetgebruik, verkeersveiligheid, het effect van pesten en groepsdruk, contact met hulpdiensten en hygiëne. De Risk Factory bevindt zich op een unieke locatie, namelijk de Dongecentrale in Geertruidenberg. De Dongecentrale is een voormalige elektriciteitscentrale van de Provinciale Noordbrabantse Electriciteits Maatschappij en later van EPZ, RWE en Essent.

De Risk Factory is een initiatief van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en wordt mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking met diverse partners, zoals de GGD, politie, brandweer, het waterschap, de ambulancedienst en de Provincie Noord-Brabant. Het concept is samengesteld in samenwerking met gemeenten, docenten en schoolbesturen. Zo zorgen wij ervoor dat de activiteiten aansluiten bij de kerndoelen van het primair onderwijs en van gemeenten. Risk Factory Midden- en West-Brabant is de derde in Nederland. In Twente en Venlo gingen ze ons voor.
Op de locatie van de Risk Factory ondersteun jij de coördinator in zijn werkzaamheden. Zo heb jij contacten met de scholen en andere doelgroepen. Jij beheert het reserveringssysteem. Jij stemt af met de vervoerder(s) en verzorgt de administratieve organisatie voor de begeleiders binnen de Risk Factory. Ook zorg je voor het up-do-date houden van materieel en faciliteiten, zoals voorlichtingsmateriaal, scenario’s en vervoer. Verder organiseer je open dagen en houd je de social media bij.

Elke dag is anders en afwisselend. Daarmee draag je in belangrijke mate bij aan de dagelijkse bedrijfsvoering. Je ontvangt natuurlijk ook de bezoekers. Verder draai je mee als begeleider in de Risk Factory programma’s als dat nodig is.
Wat wij vragen:
 • Jij hebt een MBO werk- en denkniveau;
 • Jij bent enthousiast over het gedachtegoed achter de Risk Factory;
 • Jij bent proactief in contacten;
 • Jij bent doortastend in het regelen van allerlei voorkomende zaken en administratief goed onderlegd;
 • Het is een solistische functie, waarbij zelfstandigheid is vereist Jij houdt van onverwachte situaties;
 • Jij kunt tegen werkdruk en bent stressbestendig,
 • Jij verhelpt verstoringen met een glimlach, zodat bezoekers daar niets van merken;
 • Jij bent communicatief sterk en hebt verstand van social media;
 • Jij bent sociaal vaardig, klant- en servicegericht.
 • De functie is ingedeeld in schaal 8 (vanaf € 2.581,- tot een maximum van € 3.732,- bruto per maand);
 • Een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;
 • Een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering. tijd- en plaats onafhankelijk werken;
 • Minimaal 144 vakantie uren per jaar plus 19,5 lokaal bovenwettelijk verlof;
 • Je krijgt een telefoon en laptop in bruikleen;
 • Je bent vooral aan het werk in de Dongecentrale in Geertruidenberg.

VRMWB

Enthousiast geworden?

Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving en kon je ook overwegend vinkjes zetten? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en een pakkende, korte motivatiebrief waarin je aangeeft waarom dit jouw baan is en wat je ons kunt bieden in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot en met 22 mei 2022 via de sollicitatiebutton. De selectiegesprekken zijn gepland op 25 mei en eventueel een tweede gesprek op 2 juni.

VRAGEN?
Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Louise Schneider, Programmamanager RS/VL, 06 –122 90 377.
 

Uiterlijke datum reactie: 23 mei 2022