Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Wat kun jij doen?

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is elke dag achter de schermen bezig met het voorkomen van rampen en crises. En met de coördinatie van hulpverlenende partijen, als er echt iets gebeurt. Een geruststellend idee. Maar jij kunt zelf ook veel doen om je veiligheid te vergroten.

Plannen maken

Weet jij wat je moet doen als er brand uitbreekt? Of als er in de nabije omgeving iets ingrijpends gebeurt? Een noodplan maken is de eerste stap. Weet hoe je jezelf en je gezin evacueert. Maar je kunt nog meer doen. Op Wat te doen bij…. vind je allerlei tips voor noodsituaties.

Maatregelen treffen

Naast plannen maken kun je voorzorgsmaatregelen treffen. Rookmelders ophangen bijvoorbeeld. Zorgen voor een noodpakket voor als de elektriciteit uitvalt. Een deken in je auto leggen. Wil je weten wat je nog meer kan doen? Op Wat te doen bij…. vind je alle informatie.

Informatie inwinnen

Weten wat je moet doen in geval van nood is heel belangrijk en kan levens redden. Verdiep je dus goed in de informatie op deze website. Zet ook belangrijke telefoonnummers in je mobiele telefoon. Je weet maar nooit immers. Op Wat te doen bij…. vind je alles wat je moet weten.

Risico's in de regio

regiokaart icoon

Wees verbonden

netwerk icoon

Maak een noodpakket

noodpakket icoon

Wat als de sirene gaat?

sirene icoon