Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon.

Wat is NL-Alert?

NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Als er een noodsituatie bij jou in de buurt is, ontvang je van de overheid een NL-Alert op je mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat je bij een brand ramen en deuren moet sluiten, of dat je bij een terroristische aanslag uit het gebied moet blijven. Ga nu naar crisis.nl/nl-alert, stel je mobiel in en help anderen met instellen.

Ik heb een NL-Alert ontvangen, wat nu?

In het bericht staat wat je op dat moment het beste kunt doen. Meer informatie over wat er precies aan de hand is vind je op deze website.

Stem af op de rampenzender Omroep Brabant.

In welke situaties zet de overheid NL-Alert in?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, een dreigende overstroming of noodweer.

Hoe werkt NL-Alert?

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb over NL-Alert?

Heb je een NL-Alert ontvangen op je telefoon? Kijk dan op de website van je veiligheidsregio om te zien wat er aan de hand is.

Heb je vragen over de werking van NL-Alert op jouw telefoon of heb je problemen met het ontvangen van NL-Alert berichten, kijk op www.crisis.nl/nl-alert/.

Staat je antwoord hier niet bij? Neem dan contact op met informatie Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur (lokaal tarief).