Spring naar inhoud
Vuurwerk
Nieuws 3 minuten leestijd 01 januari 2023

Goed beheersbare jaarwisseling 2022/2023

Veel relatief, kleine incidenten maakten dat er sprake was van een weliswaar drukke maar goed beheersbare jaarwisseling voor de brandweer. Ook de andere hulpdiensten spreken van een intensieve, maar wel beheersbare nacht. In totaal registreerde de meldkamer 174 brandweer uitrukken. Dat is vergelijkbaar aan vorig jaar.

Net als afgelopen jaar was er deze oudejaarsavond minder intensieve brandweerinzet nodig. Op 1 januari 2023 rond 01:00 kwam er een melding van grote brand binnen in Woudrichem waar helaas de rietenkap van een woning volledig verloren ging. De brandweer is gedurende langere tijd bezig geweest met de bestrijding. De overige meldingen in de regio konden steeds met kleine inzetten opgelost worden. De inzetten zijn over het algemeen in een gemoedelijke sfeer verlopen.

Er is géén agressie of geweld tegen brandweerpersoneel gemeld in onze regio tijdens de jaarwisseling. De ervaring leert wel dat de komende uren/dagen nog meldingen en/of aangiften kunnen volgen.

Theo Weterings, voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: “De goede voorbereidingen van alle hulpdiensten hebben ook dit jaar hun vruchten afgeworpen. Deze mannen en vrouwen zetten zich enorm in zodat u en ik een veilige jaarwisseling kunnen vieren. Dat verdient een compliment. Mede door hen is er sprake geweest van een veelal gemoedelijke sfeer. In onze regio hebben zich voor zover nu bekend geen opvallende incidenten voorgedaan. En toch heeft deze jaarwisseling ook een andere kant. Er zijn immers opnieuw slachtoffers van vuurwerk en carbid te betreuren. Op nationaal niveau, en ook in onze regio. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte.”

Namens Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant wensen wij iedereen een voorspoedig en veilig 2023!

Meer specifieke info vind je op: https://kerncijfers.nipv.nl/mosaic/kerncijfers-veiligheidsregio-s/kerncijfers-nieuwjaarsincidenten