Spring naar inhoud
Deelnemers WPFG Van MWB
Nieuws 2 minuten leestijd 21 juli 2022

Wij doen mee aan de WPFG

De World Police & Fire Games (WPFG) vinden plaats van 22 t/m 31 juli.

De WPFG is een tweejaarlijks atletisch evenement voor hulpverleners. De WPFG komt nu voor het eerst naar Nederland. Tien dagen lang ontmoeten Politie, Douane, Dienst Justitiële Inrichtingen en de brandweer elkaar en werken ze samen. Met zo'n 10.000 deelnemers, 30.000 supporters, ruim zestig verschillende nationaliteiten en meer dan zestig verschillende sporten is dit zeker een groots spektakel te noemen. Ook onze collega's doen mee en jij kunt hierbij aanwezig zijn.

Fit en gezond

Als organisatie vinden we vitaliteit erg belangrijk. We zijn dan ook trots dat ruim 40 collega's vanuit onze veiligheidsregio meedoen aan de spelen. Dit is een mooie manier om (samen) bezig te zijn met gezondheid en vitaliteit. 

Sportaanbod

Het sportaanbod is zeer divers: van badminton tot bowlen en van triatlon tot voetbal. Maar ook specifieke sporten gerelateerd aan de diensten zoals de Ultimate Fire Fighter competitie en schietonderdelen. Ofwel: voor ieder wat wils. Alle wedstrijden zijn gratis en vrij toegankelijk. Het precieze wedstrijdschema staat op de officiële website van de WPFG.

Opening 

Morgenavond (22 juli) vindt de openingsceremonie plaats in gaststad Rotterdam. Alle Nederlandse deelnemers lopen mee in de oranjemars als hét startschot van dit sportieve evenement. De atleten worden in het zonnetje gezet en er zijn optredens van Koen Herfst, Chris Deluxe en Matt Simons. Gratis tickets zijn beschikbaar via wpfgrotterdam2022.nl. De openingsceremonie vindt plaats in Stadion Feijenoord, De Kuip in Rotterdam en start om 19:00 uur (deuren openen vanaf 17:30 uur).

Vlogs

Iedereen heeft hard getraind om zich voor te bereiden op de wedstrijden. Benieuwd hoe dat er bij onze collega's aan toe ging? Brandweervloggers Rick en Richard gingen bij meerdere collega's langs voor een kijkje in de keuken. Bekijk de video's op het Youtubekanaal van de Brandweervloggers