Spring naar inhoud
Industriegebied
Wat te doen bij

Affakkelen

  • Affakkelen door petrochemische fabrieken levert geen gevaar op voor de volksgezondheid. Wel kan het licht of het geluid storend zijn
Wat je nog meer kunt doen

Petrochemische fabrieken zoals op het haven- en industrieterrein Moerdijk hebben standaard een fakkelsysteem. Hiermee voeren zij brandbare gassen veilig en milieuverantwoord af. Bij het affakkelen zie je een fel licht en hoor je een brommend geluid. Ook is er soms zwarte rook zichtbaar. Een fakkel is een stalen toren met in de top een brander met waakvlam. De toren staat op voldoende afstand van de installaties. Hier lees je wat je moet doen als er bij jou in de buurt wordt afgefakkeld.

Gevolgen

Wat te doen bij

Onze bijdrage

Als veiligheidsregio plaatsen wij vaak een bericht op onze website als er in de buurt gefakkeld wordt. Ook zie je dat petrochemische bedrijven zelf het affakkelen melden, bijvoorbeeld via @shell_Nederland op twitter of @ShellNederland op Facebook.

Accepteer cookies om deze video te kunnen bekijken.

Op de hoogte blijven

De overheid doet er alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te informeren. Dat gebeurt via NL-Alert, X @VRMWB, de calamiteitenzender Omroep Brabant (op radio en televisie) en via deze website.

Brandweer, Politie En Ambulance