Sluiten
Logo Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nieuws

Blijf op de hoogte van veiligheidsnieuws in onze regio

Brand winkelcentrum Arendshof Oosterhout

Vanmiddag rond 17:00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een liftschacht van winkelscentrum Arendshof in Oosterhout. Het winkelcentrum is direct onruimd.

Laatste update: zondag 2 december 2018, 17:43

Nieuws afbeelding


zondag 2 december 2018, 17:31
Brand winkelcentrum Arendshof Oosterhout
Vanmiddag rond 17:00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een liftschacht van winkelscentrum Arendshof in Oosterhout. Het winkelcentrum is direct onruimd.
donderdag 22 november 2018, 08:17
Stroomstoring Steenbergen e.o.
Door een brand in een transformatorhuisje in Steenbergen was een stroomstoring ontstaan in Steenbergen en omgeving. Het ging om een stroomstoring in de plaatsen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw Vossemeer, De Heen en St. Philipsland. De brandweer heeft de brand geblust en samen met Enexis de stroomstoring verholpen. Rond 10.00 uur hadden alle aansluitingen weer stroom.

woensdag 21 november 2018, 20:46
Woningbrand Rijen
Aan de Parallelweg in Rijen heeft brand gewoed in een woning. De brand is onstaan onder het dak en had zich vanuit daar verder uitgebreid. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De Parallelweg loopt langs het spoor maar het treinverkeer heeft geen hinder ondervonden van de brand.Nieuwsartikelen

zondag 2 december 2018, 17:31
Brand winkelcentrum Arendshof Oosterhout
Vanmiddag rond 17:00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een liftschacht van winkelscentrum Arendshof in Oosterhout. Het winkelcentrum is direct onruimd.

donderdag 22 november 2018, 08:17
Stroomstoring Steenbergen e.o.
Door een brand in een transformatorhuisje in Steenbergen was een stroomstoring ontstaan in Steenbergen en omgeving. Het ging om een stroomstoring in de plaatsen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw Vossemeer, De Heen en St. Philipsland. De brandweer heeft de brand geblust en samen met Enexis de stroomstoring verholpen. Rond 10.00 uur hadden alle aansluitingen weer stroom.

woensdag 21 november 2018, 20:46
Woningbrand Rijen
Aan de Parallelweg in Rijen heeft brand gewoed in een woning. De brand is onstaan onder het dak en had zich vanuit daar verder uitgebreid. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De Parallelweg loopt langs het spoor maar het treinverkeer heeft geen hinder ondervonden van de brand.

maandag 12 november 2018, 11:34
Extra voorzorgsmaatregelingen rioolwaterzuivering Tilburg
Uit periodieke metingen is een legionellabacterie aangetroffen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Tilburg. Waterschap de Dommel heeft uit voorzorg direct maatregelingen getroffen om kans op verspreiding te minimaliseren. Direct betrokkenen zijn geïnformeerd en er gelden en er gelden aangescherpte maatregelingen voor medewerkers en bezoekers.

maandag 12 november 2018, 10:22
Explosie in transformatorhuisje Grote Markt Bergen op Zoom
Rond 10.15 uur is een explosie geweest in een transformatorhuisje van 10kV.

zaterdag 10 november 2018, 20:25
Woningbrand Waalwijk
Aan het Westeinde in Waalwijk heeft brand gewoed in een woning. De brand heeft zich uitgebreid naar de bovenverdieping en was enige tijd uitslaand. De brand is met meerdere brandweervoertuigen bestreden, waaronder een hoogwerker. Omdat de bewoner rook heeft ingeademd, is ook een ambulance ter plaatse geweest.

donderdag 11 oktober 2018, 18:35
Brand recycler kunstgrasmatten Dongen onder controle
Donderdagavond woedde er een grote brand bij TUF recycling in Dongen.

dinsdag 9 oktober 2018, 05:10
Brand zes garageboxen Woudrichem
Rond 5 uur vanmorgen is een brand gemeld in 6 garageboxen vastzittend aan de achterzijde een een garagebedrijf in Woudrichem.

zondag 2 september 2018, 07:24
Brand industrieterrein Moerdijk
Even voor 6:30 is er brand uitgebroken in een loods op het terrein van het bedrijf Ritchie Bros. In Zevenbergen. Hierbij komt veel rook vrij dat richting het dorp Klundert gaat.

vrijdag 31 augustus 2018, 19:17
Asbest bij garagebrand Breda
Aan de Brandebeemd in Breda heeft aan het begin van de avond brand gewoed in twee garageboxen. De brandweer heeft de brand bestreden met twee blusvoertuigen. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

donderdag 30 augustus 2018, 14:29
Grote brand Rijsbergen
Aan de Antwerpseweg in Rijsbergen heeft brand gewoed in een vrijstaande woning. Bij de brand kwam veel rook vrij. De Antwerpseweg tussen Zundert en Rijsbergen was lange tijd afgesloten voor het verkeer. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

donderdag 23 augustus 2018, 09:06
Grote stroomstoring Tilburg en omgeving
Rond 8.15 uur is een grote stroomstoring ontstaan in Tilburg en omgeving. Oorzaak een stroomstoring in het hoogspanningsnet van Tennet. Een uur later was de stroomvoorziening weer hersteld.

dinsdag 21 augustus 2018, 15:49
Bijzondere inzet nabij grens met België
Vanmorgen rond 9:00 is door een voorbijganger een melding gemaakt van een bruine damp in het buitengebied aan de Kerzelseweg in Galder. Deze voorbijganger bleek een brandweerman te zijn, die onlangs van een adviseur gevaarlijke stoffen van Brandweer Midden- en West-Brabant instructie kreeg over dit fenomeen. Hierdoor herkende hij de situatie en belde direct 112.

vrijdag 17 augustus 2018, 17:05
Brand gasleverancier bergen op zoom
Brand bij gasleveranciersbedrijf Voets Yellow gas. Vanwege explosiegevaar gasflessen is opgeschaald naar grip 1. Tweeenhalf uur later was de brand onder controle en het gevaar geweken.

zondag 12 augustus 2018, 13:59
Brand in loods Steenbergen
Iets voor 14 uur is brand gemeld in een loods aan de Turfbaan van ongeveer 500 m2 waar machines in staan. Brandweer schaalt op naar zeer grote brand. Er komt veel rook vrij. Blijf uit de rook. En sluit bij last uw ramen, deuren en ventilatie.

woensdag 1 augustus 2018, 16:41
Brand afvalverwerker Moerdijk
Bij de afvalverbrandingscentrale aan de Middenweg in Moerdijk heeft brand gewoed in een opslagruimte. In deze opslagruimte was huishoudelijk- en regulier bedrijfsafval opgeslagen. De brand is beperkt gebleven tot de opslagruimte echter kwam er wel rook vrij. De brandweer is lange tijd bezig gweest met het blussen van deze brand. De oorzaak van de brand is onbekend.

maandag 30 juli 2018, 09:59
Natuurbrand Ossengoor Gilze
Aan het Geuzenpad in Gilze heeft een natuurbrand gewoed aan het Geuzenpad in de omgeving van het Ossengoor. De loactie was voor de brandweer lastig bereikbaar. De brandweer heeft veel voertuigen en personeel ingezet. Met water en vuurzwepen is het vuur bestreden.

vrijdag 27 juli 2018, 21:42
Loodsbrand Waalwijk
Aan de Veerweg in Waalwijk heeft een grote brand gewoed in een loods van een recyclingsbedrijf van metaalproducten. De brandweer was met veel voertuigen en personeel ter plaatse. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Wel bracht de brand rook- en geuroverlast met zich mee.

donderdag 26 juli 2018, 20:38
Windhoos Roosendaal
Vanavond heeft een windhoos voor veel overlast gezorgd in Roosendaal. Ook in gemeenten Rucphen en Halderberge is veel water- en stormoverlast. De gemeenschappelijke meldkamer krijgt veel meldingen

donderdag 26 juli 2018, 13:46
Natuurbrand spinderspad Loon op Zand
In een weiland aan het Spinderspad in Loon op Zand is omstreeks 13.00 uur een natuurbrand uitgebroken.

woensdag 25 juli 2018, 11:49
Marlou Boot, nieuwe clustercommandant Zuid
Veiligheidsregio Midden- West-Brabant heeft per 1 oktober 2018 Marlou Boot aangesteld als clustercommandant Zuid, Brandweer Midden- en West-Brabant.

maandag 23 juli 2018, 16:40
Nationaal hitteplan actief
Komende dagen wordt het extra warm. Het RIVM heeft daarom het nationaal hitteplan geactiveerd. Dit betekent dat we extra goed moeten zorgen voor kwetsbare mensen zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Doordat de zonkracht de komende dagen erg hoog is, kan de huid snel verbranden. Let daarom extra goed op jezelf en op elkaar. De onderstaande tips helpen je hierbij.


vrijdag 6 juli 2018, 12:55
Aanhoudende warmte en droogte
Het is al een paar weken warm en erg droog. Volgens het KNMI komt daar in ieder geval tot 13 juli en vermoedelijk de komende weken weinig verandering in. Door de aanhoudende warmte en droogte is er een grotere kans op brand in de natuur en moeten we zorgvuldig omgaan met water. Ook moeten we in deze periode extra goed voor onszelf en onze medemensen zorgen. De onderstaande tips helpen daarbij. Klik op de buttons hiernaast en kijk wat je nog meer kunt doen.

zondag 1 juli 2018, 18:25
Zeer grote brand De Blommers Tilburg
Iets voor 18 uur is brand ontstaan in De Blommers in Tilburg. Er is sprake van veel rookontwikkeling. Blijf uit de rook!

zaterdag 30 juni 2018, 21:00
Heidebrand Bergen op Zoom
Iets voor 21 uur is brand uitgebroken in een natuurgebied aan de Mastendreef in Bergen op Zoom. De brand is opgeschaald naar zeer grote brand. De brandweer zet veel materieel onder andere 6 tankautospuiten en tankwagens in om het vuur te bestrijden.

maandag 25 juni 2018, 22:35
Brand afvalberg Bergen op Zoom
Aan de Moervaart in Bergen op Zoom is maandagavond 25 juni brand uitgebroken in een afvalberg met huishoudelijk afval. Deze brand brengt een flinke rookoverlast met zich mee. De rook trekt naar het zuiden, over de A58 in de richting van Hoogerheide en België.

maandag 25 juni 2018, 18:49
Brand De Geitenhoef Goirle
Op maandagavond 25 juni is brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan De Geitenhoef in Goirle. Door de brandweer is deze brand met drie blusvoertuigen en twee hoogwerkers bestreden. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

zondag 24 juni 2018, 16:11
Grote brand Roosendaal
Aan de Boulevard in Roosendaal is vanmiddag brand ontstaan in een oude schuur. Deze brand is overgeslagen naar een restaurant. Voor de bestrijding van de brand heeft de brandweer meerdere voertuigen en mensen ingezet. Uit voorzorg zijn 32 personen uit een nabijgelegen seniorencomplex opgevangen in de recreatiezaal van het complex. Bij de brand komt veel rook vrij die over het centrum van Roosendaal trekt.

woensdag 13 juni 2018, 13:03
Brand Hoolstraat Teteringen
Grote brand in een timmerwerkplaats (800m2) in Teteringen. Er is veel rookontwikkeling. Brandweer adviseert dan ook: heeft u last van rook? Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatiesystemen uit!

dinsdag 29 mei 2018, 11:42
KNMI waarschuwt voor forse onweersbuien
Het KNMI waarschuwt voor forse onweersbuien die vanmiddag over onze provincie trekken.

maandag 28 mei 2018, 18:00
Waterlekkage vuurwerkopslag Domeinen Ulicoten
Maandagochtend is een technisch defect geconstateert in de brandmeldinstallatie van de vuurwerkopslagplaats van Domeinen in Ulicoten gemeente Baarle Nassau.

maandag 28 mei 2018, 13:54
Controlebericht NL-Alert
Maandag 4 juni rond 12:00 zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland.

zondag 27 mei 2018, 16:18
Extreme regenval in onze regio
Waarschuwing code oranje In de zuidelijke helft enkele onweersbuien, in het zuid(oost)en lokaal zware onweersbuien


woensdag 9 mei 2018, 13:56
Grote rampenoefening in Gilze-Rijen
Op woensdagmiddag 16 mei organiseert Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) samen met het Defensie Helikopter Commando (DHC) van de Koninklijke Luchtmacht, Gemeente Gilze en Rijen, Koninklijke Marechaussee (KMar) en Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) een grootschalige oefening. Tijdens deze oefening wordt een fictieve ramp ‘nagespeeld’. De oefening start met een operationeel deel waarbij daadwerkelijk hulpverleners worden ingezet. Na dit operationeel deel zet deze oefening zich voort ‘op papier’. Een extern bureau toetst of de veiligheidsregio voldoet aan de wettelijke eisen van de rampenbestrijding.

maandag 7 mei 2018, 19:59
Grote brand Bergen op Zoom
Grote brand aan de Vierlinghweg in Bergen op Zoom. Brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1.

dinsdag 1 mei 2018, 15:10
Onderhoud Doel geen gevaar voor nucleaire veiligheid
Een reactie namens het Algemeen Bestuur de veiligheidsregio mwb. Het algemeen Bestuur vertegenwoordigt de 26 gemeenten van de veiligheidsregio Midden- en West Brabant.

maandag 30 april 2018, 16:07
Onderhoud Doel geen gevolg voor nucleaire veiligheid
Op maandag 23 april jl is Veiligheidsregio MWB geïnformeerd over het onderhoud aan Doel.

donderdag 26 april 2018, 14:57
Brand in geitenschuur Tilburg
Rond half 3 vandaag is een grote brand ontstaan in een geitenschuur in klein Tilburg in Tilburg.

dinsdag 24 april 2018, 15:22
Jaarrekening 2017
Als veiligheidsregio willen we zorgen voor meer veiligheid van onze burgers. Het is onze taak om hen zoveel mogelijk te beschermen tegen risico’s en hen hulp en nazorg te bieden in het geval van een ramp of crisis.

woensdag 4 april 2018, 13:37
Automatische plaatsbepaling bij ongelukken op de weg
Per 1 april is Emergency Call, het syteem in nieuwe auto’s dat automatisch de meldkamer alarmeert bij een ongeluk, operationeel in Nederland. Vanaf die datum kan de 112-centrale eCalls ontvangen en verwerken.

dinsdag 3 april 2018, 14:39
Grote brand Waspik
Hulpdiensten zijn uitgerukt voor een grote brand in Waspik. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en zet ventilatiesystemen uit!

donderdag 29 maart 2018, 11:21
Sociaal jaarverslag 2017
Samen de regio veiliger maken. Dat doen wij in verbinding met de samenleving, met onze partners, gemeenten, bedrijven, instellingen en onze inwoners.

dinsdag 20 maart 2018, 18:52
Grote uitslaande brand Moerdijk
Rond 18.45 uur is brand ontstaan in een loods van 50x100 m van Drecht Coating Services aan de Appelweg in Moerdijk.

dinsdag 20 maart 2018, 10:06
Brand bij De Koninggroep in Oosterhout
Rond 9.50 uur is brand gemeld bij De Koninggroep aan de Technologieweg in Oosterhout. Geen personen in pand aanwezig. Er is sprake van veel rookontwikkeling. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

maandag 12 maart 2018, 10:51
Grote brand dakpannenbedrijf Sprang-Capelle
Grote uitslaande brand ontstaan bij dakpannenbedrijf.

donderdag 8 maart 2018, 00:30
Brand in loods Hoeven
Even na middernacht is brand uitgebroken aan de Korte Bunder in Hoeven. Het betreft een brand in een loods van 20x25 meter welke is gelegen achter een woonhuis. In de loods worden polyester producten geproduceerd. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en is met diverse voertuigen ter plaatse. Bij de brand zijn 2 personen gewond geraakt. Beiden zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

dinsdag 6 maart 2018, 11:01
Nieuw nucleair noodplan België
Vanwege het nieuwe Belgische federale nucleaire noodplan, geeft de Belgische minister Jan Jambon op dinsdag 6 maart een persconferentie.

maandag 5 maart 2018, 16:37
Grote loodsbrand Oudenbosch
Vanmiddag is rond half vijf een uitslaande brand uitgebroken in een loods aan de Industrieweg in Oudenbosch. In de loods staat een vrachtauto en liggen schuimrubbermaterialen opgeslagen. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand zodat er voldoende personeel ter plaatse komt en snel veel water beschikbaar is. Bij de brand komt veel rook vrij.

Social Media